Tij-dingen zet elke maand onze ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt.

Deze maand ging Tij-dingen de creatieve toer op. We spraken met Simon Pille van Crea-studio

Tij-dingen: Wat is het concept van jullie zaak?
Simon Pille: “Ons bedrijf bestaat uit twee zaakvoerders. Ik ben de specialist bedrijfskunde, terwijl Robin Hennebel de IT-specialist van ons tweeën is. Naast onze dienstleveringen sleutelen wij ook continu aan extra projecten in de vorm van digitale diensten of producten. We werken ook vanuit twee locaties: Brugge en Koksijde.”

T-d: Waarvoor kunnen mensen terecht in jullie zaak?
Simon:
“Bij Crea-Studio kun je terecht voor marketing, drukwerk, grafisch ontwerp en design. Binnenkort ook voor een service met een 360 gradencamera om bijvoorbeeld gebouwen interactief in beeld te brengen.”

Je moet voortdurend jezelf heruitvinden

T-d: Wat betekent de term zelfstandige voor jullie?
Simon: “Als zelfstandige is het enorm belangrijk dat je zelfdiscipline hebt. Je hebt veel vrijheid, maar dat moet je in daden omzetten. Je moet zelf structuur in je dag aanbrengen. In onze ogen is het grootste verschil dat je zelf de leiding neemt met alle voor- en nadelen die daarbij komen kijken.”

T-d: De coronacrisis betekent een aardverschuiving voor veel handelaars. Geen gemakkelijke periode?
Simon:
“Het voornaamste dat we geleerd hebben, is dat elke planning op elk moment kan worden omgegooid. Voor zelfstandigen betekent dat continu jezelf heruitvinden en goed je bestemming voor ogen houden. Ik bedoel daarmee dat je de nodige flexibiliteit aan de dag moet leggen om je einddoel te bereiken. Dat maakt het ook spannend als ondernemer..”

T-d: Zouden jullie nog een andere (handels)zaak of een nieuw concept willen uitproberen?
Simon: “We zijn heel benieuwd welke concepten na de coronacrisis uit de grond zullen schieten. En als daar mooie dingen tussen zitten, springen we erop.”

T-d: Waar dromen jullie nog van?
Simon:
“Wij dromen van grotere bekendheid, meer online-applicaties en onszelf blijven uitdagen. Het mooie aan ondernemen is dat we nooit klaar zijn. We vinden na elke uitdaging iets nieuws.”

Elke crisis zorgt voor innovatie en deze fase zal een mooiere toekomst in gang zetten

T-d: Wat willen jullie extra benadrukken?
Robin Hennebel:
“Zelfstandig zijn is het waard, laat je dus zeker niet ontmoedigen. Elk moment, elke leeftijd en elke werksituatie zijn de juiste momenten om jezelf opnieuw uit te vinden en die sprong te wagen.”

T-d: Vertel eens een fijne anekdote voor onze lezers.
Simon: “Toen we onze eerste klant hadden binnengehaald, kregen we allebei het gevoel Hier zijn we eindelijk. Dat zijn van die ongelofelijke momenten die je bijblijven.

T-d: Wat is jullie band met Koksijde?
Robin:
“Ik ben een trotse en gelukkige inwoner van Koksijde. Al mijn hele leven.”

T-d: Wil je nog iets meegeven aan onze lezers?
Simon:
“Blijven hopen. Ondernemen is van alle tijden en blijft bestaan. Bovendien zorgt elke crisis voor innovatie en deze fase zal een mooiere toekomst in gang zetten. Heb je ambitie of interesse om te ondernemen? Durf dan de stap zetten.”