Altijd al gedroomd van een eigen huis? Een plek voor jou en jouw gezin? Dan is het woonproject in Wulpen zeker iets voor jou.

Veertien sociale koopwoningen met zicht op de velden. Je hebt je eigen tuin en vlakbij ligt een speelplein. 

Je vindt deze sociale koopwoningen in de Jules Leroystraat – achter de kerk. Het gaat om zeven achthoekige gebouwen met telkens twee woningen rug aan rug. Een paar woningen zijn al verkocht, maar er zijn nog genoeg kansen voor kopers.

Het loont zeker de moeite om te gaan kijken. Elk huis heeft drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping, de keuken en living bevinden zich op de begane grond. Je beschikt over een eigen parkeerplaats. De woning is afgewerkt, op de keuken en vloeren na. Voor het ontwerp inspireerde de architect – de Vlaamse Bouwmeester – zich op de nabijgelegen kerk.

Oostduinkerke

In maart namen 23 senioren(koppels) hun intrek in de gloednieuwe appartementen in de Dorpstraat en Schoolstraat in Oostduinkerke. Vijf appartementen worden bewoond door bestaande huurders van IJzer & Zee die uit een grotere woning overkomen. Zo krijgen ook nieuwe huurders de kans om hun intrek te nemen in andere woningen. De overige 18 appartementen werden toegewezen aan senioren die op de wachtlijst stonden.

De werken startten in juni 2018 en duurden door de coronapandemie langer dan voorzien. De afwerkingsgraad is van hoge kwaliteit en de huurders zullen hier snel hun weg zullen vinden. Alle flats hebben een leefruimte met open keuken, een berging, badkamer en een apart toilet. Er zijn tien appartementen met twee slaapkamers en 13 met één slaapkamer. De appartementen zijn ook rolstoeltoegankelijk en hebben een aangepaste douche.

Ko en Liza

Het gebouw bevindt zich in het centrum van Oostduinkerke-Dorp. De naam van het gebouw vindt zijn oorsprong in de rijke geschiedenis van onze gemeente. Ko en zijn vrouw Liza zijn vissers naar het beeld van oud-IJslandvaarder Ko Legein en zijn echtgenote Liza Pylyser. Wie al eens de Garnaalstoet in Oostduinkerke bewonderde, weet dat beide meelopen als reuzen. Op deze manier houden wij de gedachte van de IJslandvaarders ook in ere.

Meer weten? Of heb je interesse in de aankoop van een woning? Contacteer dan Woonmaatschappij IJzer & Zee: 058 31 22 40 - info@ijzerenzee.be