De laatste jaren horen we de term plastic soep steeds meer opduiken. Marien zwerfvuil is een wereldwijd probleem dat blijft toenemen in alle zeeën en oceanen.

Meer lezen

Dankzij de strijd tegen plastic en een betere bewustwording is de hoeveelheid afval op het strand gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van de milieuorganisatie Stichting De Noordzee, die het afval op de stranden sinds 2001 monitort.

Meer lezen

In deze tentoonstelling worden onnatuurlijke aanspoelsels op een andere manier in de kijker gezet. De foto’s tonen wat niet op ons strand hoort en waar het vandaan komt.

Meer lezen

Het was de Belgisch-Amerikaanse chemicus Leo Baekeland die meer dan een eeuw geleden bakeliet ontwikkelde: de eerste massaal geproduceerde kunststof.

Meer lezen

In deze video zie je de wegen die een sigarettenpeuk, mondmasker en plastic zakje afleggen vanop straat, via de wind, beken en rivieren naar zee.

Daar vormen ze een gevaar voor dieren: zij verwarren afval met voedsel of raken erin verstrikt. 

Meer lezen

Het Duinenhuis heeft een prachtmenu samengesteld die ze jou deze zomer voorschotelen.

Zet je tanden in deze drie activiteiten.

Meer lezen

De kustlijn verandert voortdurend onder invloed van stormen, zandaanvullingen en de klimaatwijziging. Wetenschappers willen die evolutie opvolgen door de kustlijn te meten.

En jij kunt daarbij helpen.

Meer lezen

Dan ben je zeker van streekeigen plantgoed en klimplanten aan een goede prijs.

Meer lezen