In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde.

Maaike Darras kreeg de fakkel in maart en gaf die door aan Emily Brondeel van INT. PAND.

Tij-dingen: Dag Emily, leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.
Emily Brondeel: “Ik kom uit Veurne. Na mijn studies aan het Sint-Lucas in Gent, waar ik 3D-vormgeving studeerde, ben ik daar een tijdje blijven hangen. We kwamen wel elk weekend naar Oostduinkerke: de fameuze valiezenkoers noemde ik dat. Acht jaar geleden besloten we om definitief in Oostduinkerke te wonen. En sinds één jaar heb ik hier ook een eigen zaak: INT. PAND. Niet helemaal in lijn met mijn studies, maar doorheen de jaren bouwde ik heel wat ervaring op in de interieursector: de inrichting van privéwoningen, de aankleding van horecazaken en hotels, freelanceopdrachten voor enkele interieurmerken en de inplanting van collecties bij nieuwe winkels. INT.PAND zie ik als een plaats waar mensen op een creatieve én positieve manier worden samengebracht. Men kan bij ons terecht voor een cadeau, klein meubilair maar ook voor een totaalproject . Er zijn cowork- en vergaderruimtes, in het voorjaar komt er een keramiekatelier met mogelijkheid tot het volgen van workshops en in de zomer is er een buitenbar.”

T-d: Wat doe je om tot rust te komen?
Emily: “Het klinkt misschien raar, maar ik kom tot rust als ik een setting kan restylen, zowel thuis als in de winkel. Het geeft mij voldoening om in een bepaalde ruimte een nieuwe sfeer te creëren.””

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies?
Emily: “Ik heb momenteel weinig tijd voor andere hobby’s. Maar ik neem binnenkort een passie van lang geleden terug op: keramiek. Ik reis ook graag en dat hoeft niet ver te zijn. Iets nieuws ontdekken geeft mij inspiratie. Terug tennissen staat ook nog op mijn verlanglijstje.”

T-d: Genieten: wat is dat voor jou?
Emily: “Op zondagochtend ontbijten met het gezin. Ik heb drie dochters en die zondagmorgen is het enige rustmoment tijdens de week. Maïté (16), Raïce (14) en Maure (12) horen vertellen over de voorbije week en waarmee ze bezig zijn, geeft mij energie. Ik werk wel op zondag – mijn zaak opent om 10 uur, maar ik hou toch vast aan dat ochtendritueel.”

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?
Emily: “In Oostduinkerke heb je een aantal trekpleisters die je nergens anders vindt. Het prachtig gerestaureerde openluchtzwembad op de zeedijk is daar een voorbeeld van. Dan ook nog de garnaalvissers te paard én de jaarlijkse garnaalstoet. Die drie zaken zijn typerend voor Oostduinkerke..”

T-d: Ooit al overwogen om ergens anders te wonen of te verhuizen?
Emily: “Zeker en vast niet. Telkens ik Oostduinkerke binnenrijd, krijg ik dat instant vakantiegevoel.

Ik droom stiekem van een eigen interieurcollectie

T-d: Neem ons eens mee naar je favoriete plek in onze gemeente.
Emily: “Het strand aan Sint-André maar ook de Plaatsduinen, in het verlengde van de Duinparklaan en de duinen aan de Spelleplekke. Je kan daar uren wandelen zonder iemand tegen te komen.”

T-d: Wat vind je de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van de laatste jaren?
Emily:Slow living. Bewuster leven en je meer focussen op de kwaliteit van het leven. Genieten van het moment en van kleine dingen. Contact maken met de natuur en dat doortrekken naar het interieur. Mensen zijn meer bezig met het thuis beleven.”

T-d: Voor welke boeken, films, muziek of sportprestaties ga je graag zitten?
Emily:
“Echt veel tijd heb ik niet, maar in de auto – ik ben veel op de baan – luister ik graag naar muziek. En dat mag heel gevarieerd zijn. Van Mumford & Sons over Ozark Henry tot loungemuziek. Thuis luister ik ook graag naar klassieke muziek.”

T-d: Waar droom je nog van?
Emily:
“Mijn eigen interieurcollectie. Nu maak ik een selectie uit bestaande lijnen en die brengen vaak beperkingen met zich mee. Daarom droom ik stiekem van een eigen collectie.”

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?
Emily: “Ineke Kerkhof. Zij heeft een missie: kinderen al spelend inzichten geven. Haar gedrevenheid werkt aanstekelijk, zeker in tijden waarin het niet evident is voor kinderen om zelfstandig tot inzichten te komen. Hoe ze dat doet, zal ze ongetwijfeld vol passie vertellen in de volgende Tij-dingen.”

In Oostduinkerke heb je een aantal trekpleisters die je nergens anders vindt