De gemeente vernam begin maart met droefheid het overlijden van oud-NAVIGO-conservator Willem Lanszweert.

Willem was al een tijdje met pensioen, nadat hij in 1976 zijn loopbaan startte in het museum. In 1988 werd hij conservator en hij bleef aan het roer tot 2010. De kroon op zijn werk was ongetwijfeld het project het zeil wordt in de top gezet, de tweede uitbreiding en herinrichting van het museum tussen 2004 en 2008. Zijn vele publicaties over visserij zorgen ervoor dat zijn kennis en invloed blijven leven.

Rijkgevuld verenigingsleven

Zijn interesse was heel ruim, we herinneren ons in het bijzonder zijn passie voor de kennis over het geloof en bijgeloof van de vissers. Met een enorme drive was Willem spilfiguur in verschillende verenigingen zoals modelbouwclub De Dissel en de Radioamateurs. Tot op het einde was Willem betrokken bij de vzw Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke. Vooral de redactie van het mededelingenblad lag hem als eresecretaris nauw aan het hart.

Voormalig Visserijmuseum-conservator Willem Lanszweert
Voormalig Visserijmuseum-conservator Willem Lanszweert
Voormalig Visserijmuseum-conservator Willem Lanszweert

Het NAVIGO-museumteam, en bij uitbreiding het voltallige gemeentestuur,, denkt met een warm hart terug aan deze collega en wenst familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.