In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Jozef Ameeuw kreeg de fakkel in juli en gaf die door aan Greta Cambier.

Tij-dingen: Leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.

Greta Cambier: "Ik ben opgegroeid in Wulpen. Het middelbaar volgde ik in ik Veurne waarna ik boekhouding studeerde in Gent. In 1984 ben ik afgestudeerd en ging in datzelfde jaar aan de slag bij Immo Thalassa (Koksijde-Bad). Daar werk ik nog altijd. In 1994 stapte ik in de gemeentepolitiek (verkozen tot OCMW-raadslid) waar ik mijn man Joeri Stekelorum leerde kennen. Sinds 1997 wonen we in Koksijde-Dorp, we hebben twee kinderen: Jasper en Freya. In 1995 engageerde ik me voor de jumelage van Koksijde. Samen met Luc Deltombe en het comité werkten we heel wat activiteiten uit. Jammer dat de comités werden afgeschaft. Ik hoop dat weldra een enthousiaste persoon of ploeg de werking voortzet."

Greta Cambier

Een fietstochtje in Koksijde en omgeving geeft mij de nodige rust

T-d: Wat doe je dan om tot rust te komen?

Greta: "Les volgen in de WAK. Ik probeer de kunst van het schilderen onder de knie te krijgen. Een fietstochtje in Koksijde en omgeving geeft mij ook de nodige rust."

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies? Waar geniet je van?

Greta: "Mijn hobby’s zijn relatief beperkt. Ik geniet ervan onze tuin te onderhouden en een wekelijks loopuurtje staat ook vast in mijn agenda. Voor mij is genieten ook gezellig met het gezin of vrienden iets drinken op een terrasje en wat bijpraten."

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?

Greta: "Koksijde is een veelzijdige gemeente. Het landelijke Wulpen, de dorpskernen Koksijde-Dorp en Oostduinkerke-Dorp, de badsteden Koksijde-Bad en Oostduinkerke-Bad met hun vakantiesfeer en het kunstzinnige karakter van Sint-Idesbald. Ik geniet van al die plekken met hun eigen kenmerken."

Koksijde is een veelzijdige gemeente!

T-d: Ooit al overwogen om ergens anders te wonen of te verhuizen?

Greta: "Ik heb nog in Oostende gewoond, maar de sfeer in Koksijde is veel rustiger, aangenamer en familialer. Aan mijn studententijd in Gent heb ik nog altijd mooie herinneringen en Gent spreekt mij nog altijd aan. Maar Koksijde blijft toch mijn vaste stek. (glimlacht)"

T-d: Voor welke boeken, films, muziek of sportprestaties ga je graag zitten?

Greta: "Voor sporten als tennis (Roland Garros, Wimbledon,…) en wielrennen (Tour de France en de klassiekers) zit ik graag op het puntje van mijn stoel. Vooral om de Belgen te zien schitteren."

Mijn eigen tuin voelt aan als vakantie!  

T-d: Neem ons mee naar je favoriete plek in onze gemeente.

Greta: "Goh, Ik geniet van alle plaatsen waar je kan wandelen of fietsen in Koksijde. Een specifieke voorkeur heb ik niet. Maar gewoon in eigen tuin, voelt aan als alle dagen vakantie."

T-d: Wat vind je de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van de laatste jaren?

Greta: "Ik stel vast dat voor veel mensen meerdere vakanties, regelmatig gaan eten en uitstappen een must zijn. Zaken die het leven heel duur maken waardoor velen niet bestand zijn tegen onverwachte tegenslagen."

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?

Greta: "Ik geef de fakkel door aan Martine Miniot. Ze is niet van Koksijde afkomstig, maar ze heeft zich helemaal geïntegreerd in onze gemeente. Ze zet zich in voor verschillende verenigingen en ze vervolmaakt zich in het Nederlands. Chapeau!"