Gemeenschapswachten zijn voor burgers het eerste veiligheidsaanspreekpunt in een gemeente. Ze zijn bevoegd voor veiligheid en preventie, gericht op het verhogen van het veiligheidsgevoel en het voorkomen van openbare overlast en criminaliteit. 
Tij-dingen sprak met gemeenschapswachtvaststellers Jens Mares en Arne Goderis.

Meer lezen

De Bourgondiërs spreken nog altijd tot onze verbeelding. K-ambassadeur Rob Kindt schreef het boek MORS met als basis een historisch verhaal dat het leven schetst van de familie d’Etampes, hooggeplaatste hovelingen aan het hof van Filips de Goede en Isabelle van Portugal.

Meer lezen

The blue house is een vzw die een gezonde levensstijl promoot. Hun doel? Fit en gezond ouder worden. Koksijde is een gezonde gemeente en dus de ideale uitvalsbasis. De vzw werd nog maar pas, in mei, boven de doopvont gehouden. Tij-dingen ging langs bij voorzitter Ellen Rabaey voor een gezonde babbel.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Jozef Ameeuw kreeg de fakkel in juli en gaf die door aan Greta Cambier.

Meer lezen

Chaletpark De Blekker is al 75 jaar een begrip in Koksijde: het verblijfspark dat grenst aan een natuurdomein van 250 hectare. Op een boogscheut van de Hoge Blekker, nog altijd de hoogste duin aan onze Belgische kust.

Meer lezen