In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Shirley Tyteca kreeg de fakkel in november en gaf die door aan Camiel Clarysse.

Meer lezen

Na meer dan 32 jaar neemt schepen Guido Decorte op 1 januari 2023 afscheid van de politiek. Een afscheid in schoonheid, want in die drie decennia heeft hij veel verwezenlijkt. Ook in de nadagen van zijn politieke carrière zette hij heel wat op het juiste spoor. Eén van de belangrijkste items is het masterplan van de luchtmachtbasis. Een project waarmee hij al meer dan tien jaar bezig is. Tij-dingen maakte samen met Guido de balans op.

Meer lezen

Veel cafés zijn ondertussen verdwenen, maar eentje houdt nog altijd stand: het café Au Prince Albert dat nu El Dia heet en wordt uitgebaat door Betty Delanghe.

Meer lezen

Was het vroeger beter? Die vraag zorgde al voor uren toogplezier en nog meer toogpraat. Gewapend met een reeks oude foto's, pen, papier en een fototoestel trok onze redactie door het Koksijde-Dorp van vroeger en nu. Op zoek naar de oude volkscafés en wat er nog van die ziel overblijft. Onze eerste tussenstop is café Sportcentrum, in de volksmond beter bekend als bie Mireille.

Meer lezen