De reconversie van de luchtmachtbasis in Koksijde-Dorp loopt verder, een site die de komende jaren een grondige facelift krijgt. Naast een basis voor recreatieve luchtvaart verandert het in een nieuwe basis voor recreatie, wonen, natuur en innovatie. Tij-dingen sprak met Koen Vanneste, de nieuwe projectcoördinator van De Nieuwe Basis.

Meer lezen

Koksijde boven in Onder Vuur met vier (ex-)inwoners die een rol spelen in de spannende dramaserie. Elke zondagavond in december en januari volgden we het fictieve wel en wee van brandweermannen - en vrouwen op de buis. Seizoen één kan je zelfs herbekijken op Netflix. Voor Arne Dawyndt (21) was het zijn vuurdoop als acteur, hij speelt visserszoon Johnny Sinnaeve.

Meer lezen

Sinds het begin van de legislatuur, januari 2019, was Charlotte Castelein voorzitter van de gemeenteraad. Na het vertrek van Guido Decorte als schepen krijgt zij de kans om de komende twee jaar haar stempel te drukken in onze gemeente. Charlotte is de nieuwe schepen van o.a. Energie, Mobiliteit, Personeel en Milieu. "Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging."

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde.

Meer lezen

"Voor mijn tiende verjaardag in september bakte ik wafeltjes voor mijn klasgenoten en zo ging de bal aan het rollen."

Meer lezen