Sinds dit jaar rijdt Koksijdenaar Emiel Vanacker voor het wielerteam Urbano-Vulsteke CT. Een ploeg van dertig vooral jonge renners. Aankomende talenten in de wielerwereld. Emiel is één van die beloften, hij wordt twintig in mei en barst van ambitie. Tij-dingen ging bij hem langs voor een gesprek.

Meer lezen

Sportclub De Tictacboys is misschien niet zo bekend, al hebben ze een naam die bij iedereen een belletje doet rinkelen. Voetbal is hun passie en het krachtbalterrein aan sporthal Hazebeek is hun uitvalsbasis. Tij-dingen sprak met Lorenzo Cuyle, bezieler van deze enthousiaste groep voetballers.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Peter Viane kreeg de fakkel in december en gaf die door aan Ingrid Deturck.

Meer lezen

Eind november bundelden het Abdijmuseum, Hotelschool Ter Duinen, Huisbrouwerij Sint-Idesbald en De Foodarcheoloog de krachten om een originele food– en bierpairing te houden in een authentiek kader.

Meer lezen

Elk jaar zet de gemeente, rond de feestdag van Sint-Cecilia, de muzikanten van beide harmonieën in de bloemetjes. Luc Note is dertig jaar dirigent van de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Koksijde, door omstandigheden was hij virtueel aanwezig op de huldiging, Daarom ging Tij-dingen langs voor een babbel.

Meer lezen