Na een carrière van bijna 23 jaar dienst bij de gemeentepolitie van Koksijde en 21 jaar dienst bij politiezone Westkust trok eerste commissaris Johan Van Massenhove op 31 mei definitief de deur van zijn kantoor achter zich dicht. Ook korpschef Nicholas Nico Paelinck werd onlangs gehuldigd omdat hij ondertussen al aan zijn vijfde mandaat als korpschef bezig is.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Luc Vanacker kreeg de fakkel in juni en gaf die door aan Jozef Ameeuw.

Meer lezen

Dat Panamarenko een inspirerend figuur was, daar weet kunsthistoricus Jo Coucke alles van. Hij wordt ook wel dé Panamarenko-kenner genoemd en schreef het boek Dixit Panamarenko waarin hij ongezouten uitspraken van Panamarenko uit talrijke interviews verzamelde. 

Meer lezen

Scouts Casa uit Oostduinkerke bloeit. Hun ledenaantal groeit enorm de laatste jaren en met een nieuw scoutslokaal in het vooruitschiet zal dat nog toenemen. Met 25 leiders en 208 kinderen zijn ze ondertussen. De jongste leden zijn zes jaar oud, de oudste zeventien. Tij-dingen sprak met Lukas Lecluyse en Tijs De Ceuleners, trotse (groeps)leiders van deze bende scoutsers.

Meer lezen

Het Duinenhuis is één van de bekendste gebouwen in onze gemeente. Zo bekend dat er zelfs een hele expo aan wordt gewijd. Dat het een natuureducatief centrum is, weet je misschien wel. En van het fameuze dakterras met de sterrenkijker heb je waarschijnlijk al gehoord.

Meer lezen