100 jaar worden? Het is weinigen gegeven. Maar Maria Desmadryl mocht zeker haar feesthoedje opzetten. Het gemeentebestuur van Koksijde wou dit prachtige moment extra in de kijker plaatsen. Een warm woordje, een geschenkje én een glaasje champagne mochten niet ontbreken!

Meer lezen

Feest! Bertha Vandamme viert 100 zomers! Drie kinderen, zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen mogen van de verjaardagstaart smullen! En er is nog meer feest op komst. Bertha en Marcel vieren dit najaar hun 78e huwelijksverjaardag. 

Meer lezen

Je bent nooit te oud om bij te leren. Of het nu een computercursus of een vreemde taal is, je hersenen actief houden, dat is het belangrijkste.

Meer lezen

Veel mensen worden geconfronteerd met dementie. Bij zichzelf, hun partner, moeder of vader. Is die vergeetachtigheid een normaal ouderdomsverschijnsel of is er meer aan de hand?

Meer lezen

Het TOPPIE-zomerkamp is een mix van leer- en speeltijd voor kinderen uit het lager onderwijs. Ze oefenen de hoofdvakken in (rekenen, taal en soms Frans) en er staan leuke activiteiten op het programma.

Meer lezen

Ben je een echte dierenvriend en heb je aandacht en respect voor de situatie van de hulpvrager?

Meer lezen

Met een personenalarmsysteem schakel je hulp in bij noodgevallen. Je draagt de alarmknop rond je nek of pols.

Meer lezen

Wil je graag mensen ontmoeten? Heb je nood aan extra sociaal contact? Kom dan naar de koffienamiddag in jouw buurt.

Meer lezen

Zorg je voor een hulpbehoevende partner, kind, ouder of kennis? Of heb je dat vroeger gedaan en is je geliefde ondertussen overleden?

Meer lezen

Geen hittegolf zonder een stralende zon! Smeer je elke twee uur of na een verfrissende duik in het zwembad volledig in met een geschikte zonnecrème.

Meer lezen

Extreem warme dagen zijn niet zonder gevaar, want die hitte veroorzaakt gezondheidsproblemen. Neem jij maatregelen om problemen te voorkomen?

Meer lezen

Woon je in Koksijde? Ben je lid of wil je lid worden, maar ben je niet in staat om zelf naar de bibliotheek te komen? Lees je graag een boek of hou je meer van films? Bestel dan je materiaal via bibliotheek aan huis.

Meer lezen

Het Rode Kruis van Koksijde: ook vanaf juni vinden er bloedinzamelingen plaats.

Meer lezen