De opfrissingswerken aan deze vernieuwde expohal zijn achter de rug. Met deze locatie werkt Koksijde aan zijn richtinggevende rol op vlak van kunstpresentatie.

Meer lezen

Ook in religieuze milieus bestonden er strenge kledingvoorschriften. Zo toonde de kledij meteen tot welke orde iemand behoorde en hoe de religieuze rangen onderling verdeeld waren. De portretten van de Duinenabten geven ons hierin een inkijk.

Meer lezen

Brussel profileert zich als art nouveau-stad en organiseert een druk programma, vooral rond de figuur van Victor Horta. Een parel van deze architect vind je in Doornik. Het enige museum dat Horta bouwde, werd ingehuldigd in 1928. Het museum bezit ook twee schilderijen van Eduard Manet, de enige werken van de Parijse schilder die in België te zien zijn. Bovendien hangt daar een drieluik van Rogier van der Weyden, een vroegere inwoner van Doornik.

Meer lezen

Op donderdag 16 maart om 19 uur brengt auteur Johan Depotter een lezing over zijn naslagwerk Onze IJslandvaarders.

Meer lezen

In februari 2024 keert potvis Valentijn terug naar het NAVIGO-museum. Daar krijgt hij een ereplaats waardoor je onder zijn skelet kan wandelen. Valentijn was niet de eerste potvis die op ons strand aanspoelde en hij is zeker ook niet de laatste. Hoe komt het dat potvissen hier aanspoelen? Tij-dingen dook in de huid van deze veeltonner en zocht het voor je uit.

Meer lezen

Tijdens de paasperiode is de Keunekapel the place to be voor kunstliefhebbers. 

Meer lezen

K-ambassadrice Myriam Zelderloo is gepassioneerd door de geschiedenis van onze streek. Na het bekijken van de grafsteen van Marie Beun in de kerk van Wulpen, verdiepte ze zich in de geschiedenis van deze vrouw.

Meer lezen

Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het politiekantoor. Een grafveld en de restanten van oude gebouwen werden blootgelegd, daarna volgde wetenschappelijk onderzoek.

Meer lezen

In het toerismekantoor van Oostduinkerke kan je genieten van schilderkunst tijdens de paasvakantie. 

Meer lezen

De galerij toont vooral schilderijen en beelden, met focus op moderne kunst en landgenoten. 

Meer lezen

Geniet van beeldhouw- en schilderkunst in deze prachtige setting. 

Meer lezen