Onze Bredene Koksijde Classic heeft een mooie plek veroverd op de voorjaarskalender. De koers vindt vlak voor de voorjaarsklassiekers plaats en dan is de honger in het wielerpeloton het grootst. Iedereen wil zijn tanden vastzetten in deze wedstrijd en met een overwinning de rest van het voorjaar inrijden. Tij-dingen sprak met Bert Pattyn, voorzitter van Bredene Koksijde Classic.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Lucienne Provoost kreeg de fakkel in februari en gaf die door aan Denise Pylyser.

Meer lezen

Dankzij de inzet van Bernadette Meeus ligt het strand tussen Koksijde en Nieuwpoort er veel netter bij. Met haar prikker en een vuilniszak vist ze bijna dagelijks klein en groot afval uit de straten, duinen en vloedlijn. Ondertussen is ze een vertrouwd gezicht tussen al het zwerfaval. Tij-dingen zwierf met haar mee.

Meer lezen

De dertigjarige Ruben Berteloot werd vorig jaar Belgisch kampioen in verschillende zwemdisciplines bij de Masters. Masterzwemmen is competitiezwemmen voor volwassenen die minimum 25 jaar oud zijn. Vooraleer de pandemie losbrak, nam Ruben zelfs al deel aan het WK in Boedapest. Inwoners kennen hem ook als redder van de posten Sint-Idesbald, Hoge Dijk en vooral Koksijde-Centrum. Eind januari werd Ruben gehuldigd in het gemeentehuis voor zijn topprestaties. Genoeg gespreksstof dus voor een babbel met deze waterrat.

Meer lezen

Jilke Michielsen is een jonge (16) renster uit Oostduinkerke. Ondanks die prille leeftijd hangen er al een paar Belgische medailles rond haar hals. Op 31 juli snelde ze in Brasschaat naar de overwinning bij de nieuwelingen en eind december graaide ze twee Belgische driekleuren mee op de piste in Gent (puntenrit en omnium). De redactie van Tij-dingen sprong zelf op de fiets voor een flitsend interview.

Meer lezen

Toby Vandewoude maakte net als Remco Evenepoel de overstap van voetbal naar wielrennen. Een keuze die hij noodgedwongen moest maken door knieproblemen. Maar deze jonge Oostduinkerkenaar bleef niet met knikkende knieën achter en koos resoluut voor het wielrennen. Op 5 januari reed hij nog mee in onze Duinencross (bij de U17). De redactie dook het veld in, niet voor een moddergevecht, maar voor een moddergesprek.

Meer lezen