Onze Bredene Koksijde Classic heeft een mooie plek veroverd op de voorjaarskalender. De koers vindt vlak voor de voorjaarsklassiekers plaats en dan is de honger in het wielerpeloton het grootst. Iedereen wil zijn tanden vastzetten in deze wedstrijd en met een overwinning de rest van het voorjaar inrijden. Tij-dingen sprak met Bert Pattyn, voorzitter van Bredene Koksijde Classic.

Meer lezen

De wielerwedstrijden Bredene Koksijde Classic en Youngster Coast Challenge zorgen voor een nieuwe koershoogdag in onze gemeente.

Meer lezen

Deze maand vinden er veel sportieve evenementen plaats in onze gemeente. Supporters op post!

Meer lezen

De doortocht van de herenwedstrijd is op woensdag 22 maart, de dag nadien is het aan de dames. 

Meer lezen

Toby Vandewoude maakte net als Remco Evenepoel de overstap van voetbal naar wielrennen. Een keuze die hij noodgedwongen moest maken door knieproblemen. Maar deze jonge Oostduinkerkenaar bleef niet met knikkende knieën achter en koos resoluut voor het wielrennen. Op 5 januari reed hij nog mee in onze Duinencross (bij de U17). De redactie dook het veld in, niet voor een moddergevecht, maar voor een moddergesprek.

Meer lezen

Jilke Michielsen is een jonge (16) renster uit Oostduinkerke. Ondanks die prille leeftijd hangen er al een paar Belgische medailles rond haar hals. Op 31 juli snelde ze in Brasschaat naar de overwinning bij de nieuwelingen en eind december graaide ze twee Belgische driekleuren mee op de piste in Gent (puntenrit en omnium). De redactie van Tij-dingen sprong zelf op de fiets voor een flitsend interview.

Meer lezen