In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde.

Emily Brondeel kreeg de fakkel in april en gaf die door aan Ineke Kerkhof.

Tij-dingen: Leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.
Ineke Kerkhof:
Ineke Kerkhof: "Ik ben geboren en getogen in Oostduinkerke, met een tussenstop van 3 jaar in Brazilië. Mijn ouders zijn afkomstig van het Kortrijkse, maar papa was piloot en is uiteindelijk in Koksijde op de luchtmachtbasis beland, als piloot van de Seaking. Ik heb twee prachtige kindjes met mijn ex: Bruna (12 jaar) en Mika (10 jaar), een fantastische pluszoon Lewis (7 jaar) en met mijn vriend Bono heb ik nog een guitig achterkomertje Billie (8 maanden). Dus leven genoeg in de brouwerij! Ik ben leerkracht van opleiding en geef al zo goed als mijn hele carrière les in Leefschool De Letterzee in Koksijde. Een gewone basisschool zoals alle andere, alleen geven we op een andere manier les. De kinderen een sterke basis, zelfstandigheid, en vooral leerplezier meegeven: dat is ons doel. Kinderen zijn leergierige wezens en allemaal uniek. In het onderwijs wordt dit soms vergeten en wordt er te veel druk gelegd. Vandaar dat ik naast mijn job op school nog workshops geef aan professionelen voor Leerstudio. Daar willen we leraars tonen hoe ze het wiskundeonderwijs terug aantrekkelijk maken. Door middel van ijsbergrekenen leren we kinderen de logica van wiskunde en zorgen we dat ze een goede basis hebben en rekenen leuk vinden. Zelf doen, zorgt ervoor dat je meer leert. Spelend leren maakt het aantrekkelijk. Zelf oplossingen zoeken en creatief denken: dat hebben we zeker nodig als volwassene. Naast mijn job op school geef ik ook workshops aan professionelen Leerstudio. Sinds kort ben ik ook op de W.IJ.S.-kar gesprongen. Met W.IJ.S. (workshops-IJsbergdidactiek-speels) geven we rekensessies aan kinderen op een speelse manier. We brengen hen op een leuke manier inzichten bij. Doordat ze het gedaan en gezien hebben, creëer je een stevige basis die ze voor altijd meehebben en waar ze verder op kunnen bouwen. En als je ziet met welk enthousiasme de kinderen komen en meedoen, de oefeningen, redeneringen die ze maken… Ze hebben er plezier in en hebben helemaal niet door dat ze aan het leren zijn. dan weet ik genoeg. En dankzij Emily heb ik in Int.Pand daar een ideale ruimte voor: huiselijk, gezellig, knus en warm."

T-d: Wat doe je om tot rust te komen?
Ineke:
"Even uitwaaien aan zee of gezellig samenzijn met familie of vrienden en wat tetteren of iets drinken. Iets dat nu helaas niet mag en ik echt wel mis."

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies?
Ineke:
"Op dit moment lopen mijn hobby’s thuis rond (lacht). Als het weer warmer wordt, zou ik graag terug beginnen met watersporten. Op zee, met de wind in je gezicht… Het is de beste manier om je hoofd leeg te maken. En een yogales neem ik ook graag mee."

T-d: Genieten: wat is dat voor jou?
Ineke:
"Genieten zit voor mij in kleine dingen. Samen met het gezin iets doen of eens weggaan. En dat hoeft niet ver te zijn, niet op hotel of zo, maar gewoon de auto in en weg. Of met vrienden samenzitten voor een apero of een BBQ. En dan nog liefst ongepland."

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?
Ineke:
" De zee en het strand. De rust en de natuur. De drukte in de zomer en de kalmte in de winter. Maar ook dan is er altijd iets te doen: cultuur in cultuurcentrum CasinoKoksijde, de bioscoop, veel sportmogelijkheden. En het kleinschalige: iedereen kent iedereen en spreekt nog met elkaar."

T-d: Neem ons eens mee naar je favoriete plek in onze gemeente.
Ineke:
"Dat is een makkelijke: surfclub Windekind in Oostduinkerke. Gewoon jezelf zijn en tot rust komen aan onze prachtige zee. De kinderen die zonder zorgen spelen, de zee leren kennen in al haar facetten en ondertussen proeven van alle watersporten. Want daar zetten ze in de surfclub echt op in. De kinderen (en iedereen die wil) de luxe van onze zee leren kennen. En daarnaast een drankje en wat bijpraten met vrienden op het gezelligste terras van de streek… Wat wil een mens nog meer?"

T-d: Voor welke boeken, films, muziek of sportprestaties ga je graag zitten?
Ineke:
"Ik ben geen echte lezer, maar ik heb wel Cupido van Kristiaan Vandenbussche gekocht. Puur uit jeugdsentiment. Ik ben benieuwd. Voor sportprestaties ga ik graag zitten, het maakt eigenlijk niet veel uit om welke sport het dan gaat, zeker voor de koers. Daar ga ik volledig in op."

Genieten zit voor mij in kleine dingen

T-d: Ooit al overwogen om ergens anders te wonen of te verhuizen?
Ineke:
"Zoals ik al zei, woonde ik ongeveer drie jaar in Brazilië. Ook een supertof land, maar toen ik terugkeerde, voelde het echt als thuiskomen."

T-d: Waar droom je nog van?
Ineke:
"Goh, cliché waarschijnlijk, maar op dit moment… geen idee. Ik heb een fantastische vriend, super kindjes, gezellige vrienden en we zijn allemaal gezond. Of misschien toch: ik droom ervan om te kunnen doen en laten wat ik wil, geen mondmasker meer dragen en op ‘t gemak een terrasje doen. Gewoon terug vrij zijn."

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?
Ineke:
"Els Snauwaert, mijn 'zusje'. Els heeft mij ingewijd bij de reddingsdienst en daar is onze vriendschap begonnen, op het strand aan Dunepark. Op Els kan je altijd rekenen: ze is een rots die er staat. Zowel voor heel serieuze gesprekken als voor zalige, eeuwigdurende uitgaansavonden. Ze heeft een duidelijke visie, weet wat ze wil en gaat ervoor. Op professioneel vlak behoort ze tot de top van België en dat is misschien te weinig geweten. Hoewel dat voor Els ook niet hoeft. En net dat siert haar."