Sinds oktober van vorig jaar heeft onze gemeente er een officiële Vespa-club bij. Ondanks de praktische coronaproblemen, telt de vereniging al ruim 50 leden. Voorzitter Pieter Brys is daar terecht trots op en verlangt naar het moment dat hij terug zorgeloos de wijde wereld mag insjezen met zijn Vespa.

Meer lezen

Twee zomers terug vond de eerste editie plaats van het festival Helmgras. Een geslaagd event dat smeekte om een vervolg, maar toen kwam corona… Het was geen simpel jaar voor deejay-organisator Aron Sirjacobs. Gelukkig bleef hij niet bij de pakken zitten en lanceert hij binnenkort meerdere initiatieven. Aron is ook de man achter het lokaal livestreamconcert Live aan Zee. Genoeg gespreksstof dus voor een babbel met Tij-dingen.

Meer lezen

Net als vorige maand zoomt jouw favoriete infomagazine in op één van onze adviesraden.  Tij-dingen sprak met cultuurmedewerker Nele Bouquillon, zij is ook secretaris van de Cultuurraad. 

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde.

Emily Brondeel kreeg de fakkel in april en gaf die door aan Ineke Kerkhof.

Meer lezen

Windekind is al ruim dertig jaar een begrip in de surfwereld.

Tij-dingen sprak met Sven Fransen, manager en coördinator jeugdsport van deze surfclub. 

Meer lezen

Volgens sportief manager Kim Casteleyn staat de Sand Yacht Club van Oostduinkerke (SYCOD) voor gezelligheid. De redactie trok dit na ter plaatse en kan alleen maar bevestigen.

Een gesprek. 

Meer lezen

Koksijde Yaching Club (KYC) ligt op de grens met De Panne en staat bekend als een smeltkroes van nationaliteiten. Je favoriete infomagazine ging kijken en zag dat het goed was.

Beachmaster Christ'l Smet neemt het woord. 

Meer lezen

Tij-dingen ging langs bij surfschool.be-manager Sofie Dobbelaere.  De school ligt niet op het strand, een groot verschil met de drie andere surfclubs in onze gemeente.

"We zorgen al 21 jaar lang voor unieke ervaringen."  

Meer lezen

Guy Marteel schuimt de akkers af met zijn metaaldetector, op zoek naar geschiedenis. Koksijdenaars kennen Guy misschien als voormalig redder van het Hoge Blekkerbad, postoverste van de reddingspost Duinpark of van bij de groendienst.

Vandaag is Guy vooral bezig met het verleden. Een gesprek.

Meer lezen

In het dagelijks leven werkt Günther Vanbleu in het NAVIGO-Visserijmuseum als technicus. Hij zorgt daar voor de vissen die rondzwemmen in de aquaria. Maar ook buiten zijn uren is Günther iemand die zorgt.

Hij is vrijwilliger bij de brandweer en neemt samen met zijn collega's deel aan de 100km-run van Kom op tegen Kanker.

Meer lezen

Kapitein Michel Willaert is al sinds 1985 lid van de brandweer. Hij was toen nog maar pas afgestudeerd en woonde nog bij zijn ouders in de Strandlaan in Sint-Idesbald.

Ondertussen is hij postoverste van brandweerpost Koksijde.

Meer lezen

De brandweerpost van Oostduinkerke vierde vorig jaar de honderdste verjaardag. Een jubileum dat Tij-dingen niet zomaar liet passeren.

We staan te weinig stil bij de tijd die onze vrijwilligers investeren in de brandweer. Van de vele opleidingsuren tot de eigenlijke interventies.

Meer lezen