Waar eeuwen geleden één van de twee molens van de Duinenabdij stond, vind je de Zuid-Abdijmolen. Molenaar Patrick Geryl is vandaag de enige voltijdse molenaar in ons land: met plezier leidt hij je rond in zijn habitat. Patrick is al bezig aan zijn 34e jaar en kent zijn stiel als geen ander. Tij-dingen ging langs voor een gesprek met de man achter onze molen, een Koksijds symbool.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Johan Louwagie kreeg de fakkel in april en gaf die door aan Jan Calcoen.

Meer lezen

De bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne werken al langer samen. Sinds enkele jaren doen ze dat nog nauwer, onder de noemer Viertorenbibliotheken. Mensen die zich inschrijven in één bib, zijn meteen lid van de drie andere bibliotheken.

Meer lezen

Voor mensen met een beperking vormen zelfs de kleinste drempels grote obstakels. Die maken het moeilijk om volwaardig deel te nemen aan het dagelijks leven. Vzw Ha(a)rhem wil daar iets aan doen: mensen met een beperking uit hun vaste structuur halen en hen ontspanning bieden. Tij-dingen sprak met voorzitter Stefaan De Munter. 

Meer lezen