Jean-Marie, een monument van de gemeenteschool in Koksijde, is overleden op 5 mei.

Eind 1974 begon hij in het vijfde leerjaar. Vervolgens werd hij leerkracht in het zesde leerjaar, waar hij tal van leerlingen voorbereidde op het secundair onderwijs.

Later werd hij pedagogisch begeleider. Hij was een pionier bij de start van het gemeentelijk onderwijs Westhoek (GOW),het samenwerkingsverband tussen de gemeentelijke basisscholen van de omliggende gemeenten,dat later uitmondde in de huidige scholengemeenschap Strand en Polder.

Daar begeleidde hij de directies en leerkrachten door de vele wetgevingen en nieuwe stromingen binnen het onderwijs. Op 31/12/2013 zette Jean-Marie een punt achter zijn vruchtbare carrière en ging op 1 mei 2014 met pensioen.

We kennen Jean-Marie natuurlijk ook als voorzitter-deken van het genootschap van de Z. Idesbald. Hij zette zich al sinds 1994 in voor het Genootschap. Een jaar later werd hij adjunct-deken.

Ook het Comité Koksijde in de bloemen is in rouw. Jean-Marie was maar liefst tien jaar (tot 2019) de drijvende kracht als voorzitter.

Het gemeentebestuur wenst zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Jean-Marie D'haenen

Ik herdenk Jean-Marie als de uitmuntende leraar van het zesde studiejaar van mijn kinderen in de gemeenteschool van Koksijde. Hij had steeds hartverwarmende woorden voor ieder kind van zijn klas bij de diploma-uitreiking. Later werd hij gewaardeerd als voorzitter van het genootschap van de zalige Idesbald, als voorzitter en jurylid van het Bloemencomité en als dorpsfilosoof op Facebook. Mijn innige deelneming.

Burgemeester Marc Vanden Bussche