Na een atypisch jaar hebben we een gesprek met Charlotte Deltombe. Zij is al sinds de oprichting in 2014 heel actief bij Best Pittig. Ze kijkt er naar uit om er binnenkort weer in te vliegen en te genieten van pure me-time in gezelschap van pittige vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Tij-dingen: Wat is het doel van jullie vereniging?

Charlotte Deltombe : “Als vereniging vallen wij onder Markant, maar wij richten ons naar jonge vrouwen tot 45 jaar. Dames die graag nog eens buiten komen, maar er moeilijk toe komen door de combinatie werk en gezin. We organiseren maandelijks een originele activiteit: een kennismaking met een nieuwe hobby of een unieke ervaring waarbij je fijne contacten legt. Ons doel? Vrije tijd bijkruiden.”

T-d: Vat de geschiedenis van Best Pittig eens samen.

Charlotte: “Lien Devloo en ikzelf hebben Best Pittig opgericht in september 2014, op vraag van de dames van Markant. Zij merkten op dat er een nood was bij vrouwen van mijn leeftijd om af en toe iets leuks te doen met vriendinnen en leeftijdsgenoten.”

Dit jaar kunnen we helaas geen Soirée Féminine organiseren, maar houden we een grote inzameling van BH’s en oude brillen.

T-d: Wat waren de belangrijkste hoogtepunten tot nu toe?

Charlotte: “Het is moeilijk om er één iets uit te pikken, maar ik denk met veel plezier terug aan ons weekend naar Durbuy. Een bende toffe madammen, een gevuld programma met een mix van avontuur en relaxatie en dat overgoten met een hapje en een drankje. Wat heb je nog meer nodig? Ook onze Soirée Féminine is altijd een schot in de roos. Dat is een pop-upbeurs met lokale handelaars die we jaarlijks bij Garage Marrannes organiseren ten voordele van een goed doel. Zo schonken we al 6.000 euro aan Elora Nieuwpoort en richtte de palliatieve afdeling van az West in Veurne een huiselijke kamer in met onze schenking.”

T-d: Wie zijn jullie leden?

Charlotte : “Elke vrouw jonger dan 45 jaar kan lid worden van Best Pittig. Wij hebben een erg gevarieerd publiek, maar stuk voor stuk zijn het toffe meiden die graag eens het huis uit zijn en nieuwigheden  ontdekken. Ons lidgeld bedraagt jaarlijks 45 euro.”

T-d: Welke activiteiten organiseren jullie?

Charlotte : “We doen ons best om heel verrassende activiteiten te voorzien en ook om nieuwe en toffe zaken in de streek in de kijker te zetten. We organiseerden al workshops muurklimmen, boksen, yoga+SUP en garnaalkruien, maar bv. ook een kerstontbijt waarbij de kinderen welkom waren. Ook de creatievelingen vinden bij ons zeker hun gading. Op 19 november introduceren we je in de wereld van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. Wil je meer weten over onze activiteiten? Volg ons dan op Facebook.”

Contact

Charlotte Deltombe – bestpittigkoksijde@gmail.com

Facebook: Best Pittig Koksijde by Markant

www.markantvzw.be/best-pittig