In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Tom Vandenbussche kreeg de fakkel in oktober en gaf die door aan Godeline Beun.

Tij-dingen: Leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.
Godeline Beun:
"Ik ben Godeline Beun, Line voor de vrienden, en 48 jaar oud. Ik groeide op in Baaldje en woon daar sinds een vijftal jaar opnieuw. Ik werk als arbeidsarts voor Securex. Op die manier kom ik in contact met heel veel mensen, zowel werknemers als werkgevers. Ik probeer een oplossing te zoeken bij de integratie van gezondheidsproblemen op het werkveld. En dat vraagt veel mensenkennis, luisterbereidheid en diplomatie.Ik ben getrouwd met Bob De Frene (plastisch chirurg) en we hebben twee kinderen: Julie (20) en Matisse (17). De combinatie van twee opgroeiende tieners met het drukke leven van mijn man maakt van elke dag een uitdaging. Daarnaast verhuur ik ook een vakantiewoning: de Pastorie van Stuivekenskerke. Daar woonden we vroeger zelf."

De combinatie van twee opgroeiende tieners met het drukke leven van mijn man maakt van elke dag een uitdaging

T-d: Wat doe je om tot rust te komen?
Line:
"Schoffelen in mienen hof. Ik wroet graag met mijn handen in de aarde: nieuwe bloemen aanplanten, onkruid uittrekken en kijken hoe alles groeit en bloeit. Zalig. Kijken en luisteren naar vogels, vlinders en bijen. En ondertussen de dag overpeinzen om zo problemen op te lossen. Ideale therapie. Ja, ik heb groene vingers. (glimlacht)"

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies?
Line:
"Ik ben helaas niet zo sportief, maar ik doe wel elke dag een grote wandeling door bos en duinen met mijn hond Basile, een golden retriever van drie jaar oud."

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?
Line:
"De combinatie van leuke mensen, rustige straatjes, lekkere restaurants en de lokale middenstand. En natuurlijk het strand en de duinen."

Ik heb 15 jaar in het binnenland gewoond en pas toen ik hier terug kwam, vond ik terug de nodige rust.

T-d: Ooit al overwogen om ergens anders te wonen of te verhuizen?
Line:
"Never! Ik heb 15 jaar in het binnenland gewoond en pas toen ik hier terug kwam, vond ik terug de nodige rust. Ik wil terug naar de kust (van Maggie MacNeal, red.) was jarenlang mijn lijflied (glimlacht)."

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?
Line:
"Ik geef de fakkel door aan Peter Viane. Ik leerde Peter twee jaar geleden kennen tijdens de aanleg van ons terras. Toen bleek dat we veel gemeenschappelijke vrienden hebben. Hij heeft een hart van goud en is een echte volksmens die iedereen kent."

T-d: Wat vind je de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van de laatste jaren?
Line:
" Dat we sinds corona allemaal beseffen hoe belangrijk groen en natuur zijn voor ons mentaal welzijn en hoe bevoorrecht we daardoor in Koksijde zijn."

T-d: Neem ons mee naar je favoriete plek in onze gemeente.
Line:
"De KYC. Lekker eten met zicht op zee en je voeten in het zand. Een extra troef is dat je altijd een oude bekende tegen het lijf loopt."