Ben je 65-plusser en wordt jouw woning te groot? Nood aan sociaal contact of voel je je eenzaam? Dan is een assistentiewoning iets voor jou. Maartenoom ligt naast WZC Dunecluze en tegenover het Sociaal Huis. Tij-dingen ging langs bij Carine Desaever (diensthoofd Thuiszorg) en Nathalie Sarrazyn (woonassistent) voor een woordje uitleg.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Tom Vandenbussche kreeg de fakkel in oktober en gaf die door aan Godeline Beun.

Meer lezen

De 13-jarige Oostduinkerkenaar Arthur Van den Brande kroonde zich in Denemarken tot wereldkampioen windsurfen (wave U15). Bij Windekind waren ze zelfs een tweede keer aan het feest toen de 11-jarige Sol Degrieck de wereldtitel (U13 en U15) en een knappe vierde plaats pakte (dames U20).

Tij-dingen golft mee op het enthousiasme met dit dubbelgesprek.

Meer lezen

Wie kent ze niet, drumband Jong El Fuerte, of kortweg JEF. De muzikale showband die Koksijde regelmatig doet trillen van plezier. Al tien jaar is Kris Huyghe actief bij de Jeftjes, als secretaris en lesgever. Hoog tijd voor een gesprek.

Meer lezen

Wave Health Club opende de deuren in 2011. De Wave is veel meer dan alleen een fitnesscentrum.

Meer lezen

Ken je de Ketnet-serie Mush-Mush & de zwammetjes? De regisseur is Joeri Christiaen en hij heeft roots in Oostduinkerke. Ondertussen werd de populaire reeks genomineerd voor een International Emmy-Kids award (te vergelijken met de Oscars, maar dan voor televisie). Tij-dingen zocht Joeri (virtueel) op,.

Meer lezen