100 jaar worden? Het is weinigen gegeven. Anna Eggerickx is wel één van die gelukkigen. Op 6 oktober kreeg ze bezoek van schepen Ivan Vancayseele die haar namens Koksijde feliciteerde.

Het gemeentebestuur plaatste dit prachtige moment extra in de kijker. Een warm woord, een geschenk én een glas champagne ontbraken niet. Want Anna houdt van champagne, ze heeft altijd een flesje koel staan voor mogelijke bezoekers.

Anna werd geboren op 6 oktober 1922. Het tijdperk van de roaring twenties, een periode die veel veranderingen inluidde. In 1951 trouwde ze met Jan Vandeninden en samen kregen ze één dochter: Viviane. Viviane en haar man Luc Vanhasselt schonken Anna haar enige kleindochter Marie. De oogappel in het leven van Anna. Haar man overleed helaas in 1998, het koppel was toen 47 jaar getrouwd. Lees verder onder de foto.

Ondertussen heeft Anna al heel lang een band met onze gemeente: 53 jaar geleden kocht ze hier een huis. Haar man was ingenieur/directeur en het koppel woonde eerst in Staden omdat hij daar werkzaam was in de voedingsindustrie. Haar hobby's? Vroeger was ze een krak in naaien: gordijnen, kleren en dekbedovertrekken… het passeerde allemaal langs haar vingers. Naast naaien, was tuinieren haar grootste hobby. De planten verzorgen en wekelijks verse bloemen kopen. Nu nog altijd staan die wekelijkse verse bloemen op haar menu.

De kranige dame heeft haar huis ingeruild voor een appartement waar ze nog altijd zelfstandig woont, al krijgt ze hulp voor het huishouden. Daar zorgt Viviane Vanhulle voor, al 38 (!) jaar komt zij elke dinsdag en donderdag langs om te helpen. Op vrijdag trekken ze samen op restaurant om iets te eten. Anna doet haar boodschappen nog zoveel mogelijk zelf, ook al ziet ze niet meer goed.