Met Kunst op straat ontdek je alles over onze kunstwerken: wie is de artiest, wat is zijn of haar inspiratie en uit welk materiaal bestaat het.

Er zijn nog twee andere erfgoedapps. Iedereen naar zee! vertelt over de geschiedenis van onze vakantiekolonies. Villa’s en verhalen uit een beschermd dorpsgezicht ontdek je in Quartier Sénégalais: een wijk die doet dromen.

Iedereen naar zee!

Herinner jij je nog de vakantiekolonies? Jarenlang trokken duizenden kinderen naar zee. Ze kwamen voor een paar weken of enkele maanden. Voor sommigen was het de tijd van hun leven, voor anderen de hel. Deze route vertelt hun verhaal. De industrialisering, de verzuiling en de verspreiding van tuberculose spelen daarin een rol. 

De vele grote villa’s en homes waar de vakantiekolonies plaatsvonden, zie je nog steeds.  Deze fietstocht neemt je mee langs deze gebouwen. Onderweg zie je foto’s van toen en hoor je getuigenissen.

Kinderen kwamen met pak en zak aan bij hun vakantiekolonie

Quartier Sénégalais: een wijk die doet dromen

Deze wandeling laat je wegdromen. Ontdek villa’s uit de belle-époque of invloeden uit de art-deco. Met foto’s, plannen en luisterfragmenten leer je hoe de wijk ontstond. Je ziet de evolutie in de architectuur van de cottages. Tussen de architecturale pareltjes zijn drie villa’s erkend als monument en de tuinwijk is beschermd als dorpsgezicht sinds 2011. Start op het Bad Schallerbachplein. De audiofragmenten zijn ingesproken door acteur Vic De Wachter.

Ontdek villa’s uit de belle-époque of invloeden uit de art-deco

Kunst op straat

Wil je meer weten over een kunstwerk op straat? Wie heeft het gemaakt en wat was de inspiratie? Welk materiaal werd gebruikt? De informatie over meer dan 60 kunstwerken in onze straten heb je gewoon gratis op zak! Zoek je een Panamarenko of ben je fan van George Grard? Wil je kletsende vissersvrouwen of een rare vogel zien?

Met deze app stel je zelf je een eigen kunstroute samen.

Dit kunstwerk van Els Pleysier vind je bij het Kei

Download de Erfgoedapp van Faro via Google Play of de App Store. Volg de stappen: download, maak je keuze en ontdek. De erfgoedapp is gratis, eenvoudig en honderd procent veilig.