Traditiegetrouw vind je ook deze zomer veel kunst in onze gemeente. Zo presenteren we vanaf 1 juli een baanbrekende expo met actuele kunst in Kunstencentrum Ten Bogaerde: Private Parts. 

Deze solotentoonstelling van Joëlle Dubois is samengesteld door Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K. Gent). De grote schuur vormt het decor voor kleurrijke en gedurfde schilderijen, beelden en een installatie waarmee Joëlle Dubois de impact van sociale media en de rol van de mens in onze moderne samenleving onderzoekt. Geïnspireerd door de constante online stroom van foto's en videoclips confronteert ze de kijker met expliciete scènes uit het privéleven. 

Grard, Delvaux en Dubois

Private Parts gaat letterlijk en figuurlijk in dialoog met het oeuvre van George Grard uit de vaste collectie. Joëlle Dubois heeft ook een link met Paul Delvaux en naakt. Zijn museum ligt wat verderop. Vanaf 1 juli vormen Grard, Delvaux en Dubois dus een boeiend artistiek trio in Sint-Idesbald.

Randprogramma

Kom naar de nocturnes: op dinsdag 11 en 25 juli & 8 en 22 augustus is het Kunstencentrum open tot 21 uur. Op zondagnamiddag 20 augustus (14.30 uur) vindt er een familierondleiding plaats.