In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, huist de kerkuil vooral in boerderijen met open schuren of andere bijgebouwen.
Dat gebeurt meestal in een zogenaamde kerkuilenbak: een grote nestkast die in onze regio wordt geplaatst, op initiatief van Natuurwerkgroep De Kerkuil.
Als dank voor de gastvrijheid en ter compensatie van kleine ongemakken geeft gemeente Koksijde een jaarlijkse subsidie van 50 euro voor wie kerkuilen onthaalt.
De kerkuil is met zijn hartvormige gezicht en gitzwarte ogen één van de meest opvallende uilensoorten. Deze vogel is meestal 29 tot 44 cm groot en heeft lange poten.
Neem dan contact op met de natuurwerkgroep: info@natuurwerkgroepdekerkuil.be
Natuurwerkgroep De Kerkuil zoekt handige klussers en behendige ladderklimmers die tijdens de wintermaanden nestkasten voor onder andere de kerkuil en de torenvalk repareren of vervangen.
Tijdens de lente en zomer controleer je alle nestkasten. Of je timmert nieuwe nestkasten in elkaar als dat nodig is. Je houdt bij welke vogels er broeden en ringt de jonge uilen en torenvalken. Heb je meer zin om de natuur in te gaan? Extra ogen zijn altijd welkom om de nesten van de bruine kiekendief te ontdekken en te volgen. De natuurwerkgroep bestaat uit toegewijde natuurfans. Je wordt onderdeel van een leuke en enthousiaste groep vrijwilligers. Ervaring is niet nodig: je leert terwijl je bezig bent.
>> Wil je meer weten? Bezoek dan www.natuurwerkgroepdekerkuil.be of stuur een mail naar info@natuurwerkgroepdekerkuil.be