Bijna-energieneutraal (BEN) bouwen is sinds 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen. Het bijzondere is dat BEN-gebouwen weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water.

Meer lezen

Vossen worden steeds tammer doordat ze dichter bij de mens wonen, maar op een bepaalde oppervlakte is er maar ruimte voor een beperkt aantal vossen.

Meer lezen

De redactie van Tij-dingen spurtte de Hoge Blekker op en sprak met Alessia Lauwers (16) en Artuur De Boeck (17). Twee toekomstige horecasterren die hun mening met ons deelden.

Meer lezen

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, huist de kerkuil vooral in boerderijen met open schuren of andere bijgebouwen.

Meer lezen

Elk voorjaar voert het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust onderhoudswerken uit op het strand. Waarom verplaatsen we duizenden tonnen zand? Vooral om de veiligheid te garanderen en Koksijde te beschermen tegen zware stormvloeden.

Meer lezen

Wanneer je een huis of appartement koopt met een lage EPC-score, is renoveren geen keuze, maar een vereiste. Het goede nieuws? Energiezuinige verbeteringen aan je woning leveren geld op.

Meer lezen

Wist je dat in Vlaanderen de oppervlakte van tuinen even groot is als die van bossen?

Meer lezen

De mannetjes Harkwespen sluipen als eerste uit het zand in juni. Enkele weken later volgen de vrouwtjes.

Meer lezen