"Ik heb niet alles waarvan ik hou, maar ik hou van alles wat ik heb." Die zin hangt uit in natuurhistorisch museum MuseOs en vat perfect samen hoe Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt naar hun museum kijken.

Meer lezen

Ons land is sinds 1 januari voorzitter van de Raad van de Europese Unie en daar neemt ook Vlaanderen een nadrukkelijke rol in op.

Meer lezen

Het Wulpense landbouwkoppel Jos Depotter en Els Beuselinck won vorige maand de Koperen Kievit. Deze prijs zet landbouwers in de kijker die inspanningen doen om de biodiversiteit te bevorderen.

Meer lezen

Koksijde en vliegtuigen hebben een geschiedenis die terug gaat tot eind 1914/begin 1915 met de aanleg van het eerste vliegveld aan Ten Bogaerde. Na de Eerste Wereldoorlog raakte de piste in onbruik. In oktober 1940 verrees een nieuw vliegveld aan de andere kant van de weg Koksijde-Veurne, de huidige locatie.

Meer lezen

Eén van de aanwezigen tijdens dat officiële moment was Spanjaardbank-voorzitter Johny Popieul. Naar aanleiding van deze mijlpaal zocht hij Maurice Thill op, één van de oudste leden van de garnaalkruiersclub. Ook zijn zoon Ronny was van de partij.

Meer lezen

Katleen De Backere woont al ruim 3 jaar op een prachtige hoeve in de Mosdreef. Eerst met haar man, ereburger en paardenvisser, Bernard Debruyne. Sinds zijn overlijden kreeg Katleen gezelschap van alpaca's, kippen, konijnen, duiven en trouwe hond Zouka. Maak kennis met een verborgen parel van onze gemeente: Alpaca Farm Oostduinkerke.

Meer lezen

Een 7-delige docureeks over Inspirant aan zee | BuSO: een bijzondere middelbare school in Oostduinkerke waar jongeren met een verstandelijke beperking hun weg in het leven zoeken. De reeks volgt leerlingen die met vallen en opstaan hun schooljaar beleven.

Meer lezen