Ken je dat gevoel? De ene dag loop je te mopperen over een vlek op je broek en de volgende dag veeg je met een glimlach de scherven op van een gebroken glas. De ene situatie bekijk je gemakkelijker positief dan de andere, dat klopt, maar het hangt ook af van hoe je er zélf mee omgaat.

Meer lezen

De winter staat voor de deur. Geen aangename tijd voor personen met een beperking, zieken, ouderen en mensen die eenzaam zijn. Veel mensen zitten tijdens de korte en koude winterdagen alleen thuis.

Meer lezen

Waarom? Voor een gezonde omgeving is de nabijheid van natuur belangrijk en dat hebben we in Koksijde in overvloed. De duinen, het strand, maar ook een geboortebos en binnenkort een Wonderwoud. Extra kansen dus om een wandeling tussen het groen te maken, zelfs in de winter.

Meer lezen

In oktober zette de gemeente Koksijde mentale veerkracht in de kijker. Diverse diensten werkten samen een mooi aanbod uit.

Meer lezen

Senioren maken bijna de helft uit van de Koksijdse bevolking. Heel wat van die senioren zijn de drijvende kracht achter een bloeiend verenigingsleven.

Tij-dingen geeft je een overzicht van de verenigingen die lid zijn van de seniorenadviesraad

Meer lezen

Je huis staat in brand of je partner krijgt een beroerte.

Welk noodnummer bel je:
100, 101 of 112?

Meer lezen

Zorg je voor een hulpbehoevende partner, kind, ouder of kennis? Of heb je dat vroeger gedaan en is je geliefde ondertussen overleden? Dan ben je welkom in mantelzorgcafé De Luisterschelp.

Meer lezen

Digitale media zijn niet meer weg te denken en de informatisering zet zich door. Wie niet op de digitale trein springt, krijgt het alsmaar moeilijker. Zeker in coronatijden. Het gebruik van een iPhone of smartphone is een extra hulpmiddel en het volgen van een cursus vormt een welgekomen afwisseling.

Meer lezen

Nepnieuws is misleidende en onjuiste informatie. Nepnieuws neemt veel vormen aan: een nieuwsbericht op internet, een video op sociale media of een plaatje in een appgroep. Heel de maand februari leer je er alles over in de bib. Tijdens een expo, een lezing en een workshop.

Meer lezen