Tafeltennisclub (TTC) Oostduinkerke bestaat al sinds maart 1969. Op dat moment besliste een handvol tieners om een tafeltennisclubje op te richten: The Flying Ping-Pong club Oostduinkerke was geboren. Vandaag boomt onze lokale tafeltennisclub als nooit tevoren dankzij de meer dan tachtig actieve leden. Tij-dingen ging op bezoek bij Birger Marteel, voorzitter van TTC Oostduinkerke.

Meer lezen

Vaccinatiecentrum Furnevent draait op volle toeren en staat aan de top in Vlaanderen. Bijna nergens gaat het zo goed vooruit als bij ons. Op 5 juni werd al de dertigduizendste prik gezet. Meer dan 70 procent van de volwassen Koksijdenaars kreeg begin juni al zijn of haar eerste prik.

Achter Furnevent draait een heel team. Van de vrijwilligers tot de centrumleider. Tij-dingen sprak met Sigrid D'haeninck, zij is verantwoordelijk voor het medische luik.

Meer lezen

Belinda MacDonald groeide op in Australië. De lokroep van de liefde bracht haar naar Oostduinkerke. Samen met haar echtgenoot Gianni Biebuyck heeft ze twee zonen: Xander (16) en Nicholas (13). Al jarenlang runt Belinda de gelijknamige Trattoria op de Zeedijk van Oostduinkerke. Dit voorjaar bracht Belinda haar eigen boek Belinda's Homemade Cookies uit met 66 verrukkelijke koekjes uit heel de wereld. Een gesprek.

Meer lezen

Op zaterdag 26 juni 2021 voegden we twee nieuwe ereburgers aan de Koksijdse Wall of fame: paardenvissers Eddy D’Hulster en Bernard Debruyne, beiden onvervalste Oostduinkerkenaars. Ze kregen deze mooie onderscheiding omdat ze 25 jaar garnaalvisser te paard zijn. Jan Huyghe, voormalig hoofdredacteur van Tij-dingen, ging langs bij Eddy d'Hulster.

Meer lezen

Op zaterdag 26 juni 2021 voegden we twee nieuwe ereburgers aan de Koksijdse Wall of fame: paardenvissers Eddy D’Hulster en Bernard Debruyne, beiden onvervalste Oostduinkerkenaars. Jan Huyghe, voormalig hoofdredacteur van Tij-dingen, strikte Bernard voor een uitgebreid interview over zijn ruiterlijke garnalenjacht.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde.

Els Snauwaert kreeg de fakkel in juni en gaf die door aan Christopher Loose.

Meer lezen

Je bent nooit te oud om bij te leren. En in deze snel veranderende tijden is het belangrijk om mee te blijven.

Koksijde biedt daarom cursussen aan, zodat je op de digitale trein springt. Ook je taalkennis kan je verrijken.

Meer lezen

Op het strand van Oostduinkerke staat een boom. Vreemd zal je denken, een boom op het strand. Maar deze boom is gemaakt uit brons.

Els Dietvorst verzamelde aangespoeld hout tijdens haar lange wandelingen langs het strand. Door die takken af te gieten in brons en ze samen te smelten tot een geheel, maakte ze een nieuwe boom

Meer lezen

In de uitgestrekte zandvlakte van de Schipgatduinen liggen felgekleurde speelballen. Een gele golfbal naast een roze tennisbal. Wat verderop ook blauwe, rode en groene volley-, basket- en strandballen. Het lijken er ontelbaar veel.

Meer lezen