Boezemvrienden en Koksijdenaars Tom Ameloot en Nils Desaever brouwden twee jaar aan hun eigen bier. Een nieuw, lokaal kustbier is geboren: een volmondig, moutig blondje met een frisse, florale toets. Tij-dingen ging langs bij de twee enthousiaste brouwers die een deel van hun omzet schenken voor een proper strand. Santé me ratje.

Meer lezen

Pieter-Jan Calcoen (30) groeide op in Koksijde, tegenwoordig woont hij in Dilbeek en komt hij vaak naar zijn appartement in onze gemeente. Pieter-Jan is bekend als journalist en was gedurende enkele jaren Anderlecht-watcher voor Het Laatste Nieuws. Vandaag werkt hij voor Het Nieuwsblad. Begin mei stelde Pieter-Jan zijn eerste boek voor dat hij samen schreef met Red Flame Tessa Wullaert. Een gesprek. 

Meer lezen

De Koninklijke Orde van de Paardevisser werd in 1967 boven de doopvont gehouden. Via een krant werden belangstellenden uitgenodigd door een groep Oostduinkerkenaars om op vrijdag 20 januari een broederschap op te richten in het vroegere Grand Hotel op de Zeedijk in Oostduinkerke. En zo geschiedde. Tij-dingen viste bij Marc Sirjacobs, voorzitter van de Orde, uit waarvoor de Orde juist staat.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Jan Calcoen kreeg de fakkel in mei en gaf die door aan Luc Vanacker.

Meer lezen