Volgende maand vliegen we er weer in met een topper van een tentoonstelling: Come fly with me! Vanaf 2 juli bouwen we Kunstencentrum Ten Bogaerde om tot een vlieghal waar de vliegtuigen van Panamarenko worden geparkeerd

Meer lezen

Kom langs op zaterdag 9 en zondag 10 juli en overnacht na een nocturne in tenten met je hele gezin.

Meer lezen

Bezoekers aan het Duinenhuis vragen zich vaak af hoe dit gebouw terechtkwam in het midden van de duinen. Ze willen meer weten over de bouw, de eigenaars en de vroegere functie. De diensten Cultuur & Erfgoed, Milieu en Duurzame Ontwikkeling en het gemeentearchief werkten een tentoonstelling uit over deze geschiedenis.

Meer lezen

In Koksijde zijn onze strandvissers een bekend beeld: ze zijn bezig met verschillende soorten netten op elk moment van de dag. De garnaalvissers te paard zijn de bekendste.

Meer lezen

Op woensdagavond 17 augustus speelt Isaac Roux op de abdijsite. De finalist en publieksprijswinnaar van Humo’s Rock Rally 2022 wordt ook de Bon Iver van de lage landen genoemd.

Meer lezen

Camping Cultuur is een mobiel cultuurhuis waarmee aan cultuurspreiding talenontwikkeling en gemeenschapsvorming wordt gedaan.

Meer lezen

Het versgebrouwen bier vloeit rechtstreeks uit de vaten in je glas, je hebt er één van de mooiste uitzichten in Koksijde en het is een ideale tussenstop tijdens je fietstocht.

Meer lezen

Bidden en werken. De monniken konden er niet onderuit. Toch kon de boog niet altijd gespannen staan, ook niet in de middeleeuwen.

Meer lezen

Op zondag 5 juni opent onze gemeente twee bunkersites in het kader van Bunkerdag. Schrijf je in voor het te laat is.

Meer lezen

Traditiegetrouw tonen de cursisten van de WAK hun werk van het afgelopen academiejaar.

Meer lezen

De Keunekapel staat symbool voor Sint-Idesbald als kunstenaarsoord. Ook deze zomer organiseert de dienst Cultuur & Erfgoed talloze tentoonstellingen. Ga ook eens langs in galerie Welnis (toerismekantoor Oostduinkerke). 

Meer lezen

Centrale figuur dit jaar is Paul Delvaux: 125 jaar geleden zag hij het levenslicht én ook het Museum Paul Delvaux heeft iets te vieren met de veertigste verjaardag. 

Meer lezen

De Koninklijke Orde van de Paardevisser werd in 1967 boven de doopvont gehouden. Via een krant werden belangstellenden uitgenodigd door een groep Oostduinkerkenaars om op vrijdag 20 januari een broederschap op te richten in het vroegere Grand Hotel op de Zeedijk in Oostduinkerke. En zo geschiedde. Tij-dingen viste bij Marc Sirjacobs, voorzitter van de Orde, uit waarvoor de Orde juist staat.

Meer lezen

Directeur Els Desmedt is trots op het vijftigjarige bestaan van de Westhoek Academie Koksijde. 

Meer lezen

Deze foto dateert uit de jaren 1950. In de Pierre Sorellaan zien we typische villa’s in cottagestijl, het ene pand al wat moderner dan het andere.

Meer lezen

Nostalgisch Koksijde neemt je nogmaals mee back in the days met deze kranige dames uit onze gemeente. 

Meer lezen