Ronny Moerman en Kristy Cornelis doen de wijk zoals dat in het politiejargon heet. 53 jaar staat er al op hun gezamenlijke politieteller, waarvan 28,5 in wijkdienst. Ervaring genoeg dus. Wijkagenten zijn je eerste contact met de politie en dan zijn 2 vriendelijke gezichten meer dan welkom.

Meer lezen

Op een paar zandkorrels van de zee, genesteld tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort, ligt Ter Helme. 50 jaar al. Een prachtig domein vlak tegen een duin die telkens probeert binnen te wandelen. Dit vakantieoord trotseert niet alleen de elementen, maar ook de tijd.

Meer lezen

Wijkcomité Mariapark viert het 30-jarig jubileum en is daarmee het oudste – nog actieve wijkcomité – van Koksijde. "Het wijkcomité van de Silicowijk was nog ouder, maar is gestopt", zegt voorzitter Ward Samyn.

Meer lezen

Sinds het voorjaar kan je naar Kunstencentrum Ten Bogaerde voor de expo 5+1: Paul Delvaux in dialoog. Een gesprek met de curator en 2 artiestes: Liliane Vertessen en Neoza Goffin. 

Meer lezen

Koksijde is trots op de sportmanifestaties en events die hier plaatsvinden, want vergis je niet: het is telkens een hele organisatie. Belangrijke schakels voor een veilig verloop van koersen zijn onze seingevers.

Meer lezen