In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Martine Miniot kreeg de fakkel in oktober en gaf die door aan Shirley Tyteca.

Meer lezen

Het Hannecartbos werd in de jaren twintig van vorige eeuw aangelegd op een gebied van graslanden en duinakkers. De toenmalige eigenaar, de familie Hannecart, wilde een jachtdomein maken. Begin jaren 80 kocht de overheid het Hannecartbos (32 hectare) aan. Het wordt beheerd door het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos. Boswachter Guy Vileyn zorgt voor dit prachtig stukje natuur. Reden genoeg voor Tij-dingen om hem op te wachten.

Meer lezen

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Avonturen beleven met je ogen dicht en met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn. Tijdens de voorleesweek, van 19 tot 27 november, staat luisteren centraal. Want wie goed luistert, leest meer. Onze bibliotheek organiseert voorleesmomenten voor kinderen.

Meer lezen

Paul Herygers is niet alleen ereburger van Koksijde, hij heeft ook zijn eigen duin: de Herygersduin. Dus was deze wielerlegende de geknipte persoon om het Koksijds fietsstratennetwerk op gang te trappen op 17 september. 14 km fietsplezier van Oostduinkerke tot Sint-Idesbald. Tij-dingen praatte vlak voor de meet over fietsen, fietsstraten en de cross natuurlijk.

Meer lezen