Op 1 november 2022 brengt Sopraan Lies Vandewege op de begraafplaats van Oostduinkerke een selectie uit het klassieke repertoire. Lies Colman begeleidt de liederen en aria’s op haar vleugelpiano.

Meer lezen

Landmeters en kaartenboeken waren erg belangrijk voor onze abdij. Twee instrumenten die broodnodig waren om de vele bezittingen goed te beheren.

Meer lezen

Waar is dat kunstpatrimonium naartoe? En wat kon niet meer worden gered?

Meer lezen

In de middeleeuwen waren lange haren een statussymbool. Geen wonder dat ze toen heel goed haar konden vlechten en opsteken.

Meer lezen

Veel mensen dragen hun haar in een vlecht. Vlechten waren vroeger niet alleen een haarstijl, maar hadden veel verschillende doeleinden.

Meer lezen

Eén van Picasso's uitspraken die hem typeert. Naar aanleiding van de tentoonstelling Picasso & Abstraction (Brussel) vindt in de Westhoek Academie Koksijde een lezing plaats over deze artiest.

Meer lezen

Tijdens de herfstvakantie, wanneer de deuren van de WAK stevig op slot zitten… dwaalt artieste Tine Vercruysse door de gangen van het gebouw.

Meer lezen

Maak je handen vuil en wroet ermee in de aarde. Schep een beeld met je penseel, spring een gat in de lucht en leg het vast.

Meer lezen

In de herfstvakantie organiseert ons Abdijmuseum opnieuw heel wat activiteiten. Geen zin om haren te vlechten? Bekijk dan deze workshops.

Meer lezen

De garnaalvissers die hun paard de zee insturen, bieden een machtig schouwspel. Mens en dier in harmonie.

Meer lezen

Op 11 november is het Sint-Maarten. Dit kinderfeest wordt gevierd in verschillende delen van Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Sint-Maarten is eigenlijk een katholieke feestdag, maar de binding met het geloof is in de meeste gevallen klein.

Meer lezen

Op KoksijdeVerbeeldt.be en bij de dienst Archief vind je oude afbeeldingen van de viersterrenwoningen, huizen uit de hoogste categorie van de gemeentelijke inventaris. Veel pareltjes doorstonden de tand des tijds.

Meer lezen

Geniet van comedian-mentalist Gili op vrijdag 25 november om 19.30 uur in cultuurcentrum CasinoKoksijde.

Meer lezen

Ben je stiekem een kleine kunstenaar? Hou je van creëren?

Meer lezen