De winter komt eraan, de ideale periode om de vogels in je tuin te voederen. Insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt en regen maakt het moeilijk om zaden te vinden.

Meer lezen

Het is altijd nuttig om te weten waarom je iets doet. Daarom koppelt Natuurpunt Westkust het nuttige aan het aangename.

Meer lezen

Het is volop herfst. Door de regen duiken overal paddenstoelen op. Ook in onze duinen kom je die tegen.

Meer lezen

Waarom een thermo- of warmtescan? Deze scans tonen waar warmte uit je woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.

Meer lezen

De hoge kosten van gas en elektriciteit doen ons allemaal inzien dat we zuiniger moeten omspringen met onze energie. Op de hoge prijzen hebben we geen invloed, maar wel op wat we zelf verbruiken. Tij-dingen vond een aantal tips om je energiefactuur op dieet te zetten.

Meer lezen

Grote bedrijven − en de gemeentelijke organisatie is een groot bedrijf − hebben een grotere impact op het energieverbruik dan gezinnen. Vandaar ook dat het gemeentebestuur extra maatregelen neemt om die kosten te doen dalen.

Meer lezen

Tij-dingen ging op onderzoek en bundelde een paar soorten voor je in een overzicht.

Meer lezen

Koen Geukens praat over de telescoop die dit jaar werd gelanceerd en telkens prachtige beelden stuurt. De nieuwe ruimtetelescoop kreeg de naam James Webb.

Meer lezen

Via allerlei opdrachten maak je kennis met het pakket Plastic Soup, leuk en leerrijk om samen met de kinderen te doen.

Meer lezen

Het Regionaal Landschap Westhoek brengt eigenaars van knotbomen in contact met knotters. In ruil voor het geleverde werk, mag je het brandhout gebruiken.

Meer lezen

In de natuur maken bladeren deel uit van de natuurlijke kringloop. Ze beschermen wortels tegen wintervorst, voorkomen erosie en vormen een onmisbare bron van humus en mineralen.

Meer lezen

De West-Vlaamse ruimte is beperkt en iedereen die in de provincie woont, werkt of leeft, wil die ruimte gebruiken. De provincie West-Vlaanderen wil de open ruimte vrijwaren en het tempo waaraan op vandaag wordt verhard, afbouwen richting 2040.

Meer lezen

Het Hannecartbos werd in de jaren twintig van vorige eeuw aangelegd op een gebied van graslanden en duinakkers. De toenmalige eigenaar, de familie Hannecart, wilde een jachtdomein maken. Begin jaren 80 kocht de overheid het Hannecartbos (32 hectare) aan. Het wordt beheerd door het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos. Boswachter Guy Vileyn zorgt voor dit prachtig stukje natuur. Reden genoeg voor Tij-dingen om hem op te wachten.

Meer lezen