Op vrijdag 19 augustus vond de herdenking plaats van de raid op Dieppe (Operation Jubilee). In 1942 testten de geallieerden daar een invasie uit met een frontale aanval op een havenstad.

Meer lezen

Op een veiling in Brussel bemachtigde het Abdijmuseum een pareltje. Toch ziet het er niet zo uit op het eerste gezicht: een boek met een kaft van geel perkament en op de rug een opschrift op beschadigd papier.

Meer lezen

De garnaalvissers die hun paard de zee insturen, bieden een machtig schouwspel. Mens en dier in harmonie.

Meer lezen

In de middeleeuwen waren lange haren een statussymbool. Geen wonder dat ze toen heel goed haar konden vlechten en opsteken.

Meer lezen

Veel mensen dragen hun haar in een vlecht. Vlechten waren vroeger niet alleen een haarstijl, maar hadden veel verschillende doeleinden.

Meer lezen

In de herfstvakantie organiseert ons Abdijmuseum opnieuw heel wat activiteiten. Geen zin om haren te vlechten? Bekijk dan deze workshops.

Meer lezen

Deze rubriek laat je kennismaken met ons rijke patrimonium aan kunstwerken. Aan de beurt: The Wanderer van Melita Couta (2012).

Meer lezen

De expo in YesArtStore loopt nog tot 16 oktober, maar wordt waarschijnlijk verlengd.

Meer lezen

Op dinsdag 1 november zorgt Reveil voor sfeer en warmte op kerkhoven en begraafplaatsen. Om 17 uur doorbreken ook wij de stilte met muziek en woord op het kerkhof van Koksijde.

Meer lezen