Hugo Verriest was dichter en schrijver, maar vooral bezieler. Meer dan honderd straten dragen zijn naam: van Koksijde tot Eindhoven (Nederland). Op 27 oktober 1922, honderd jaar geleden, overleed Hugo Verriest in zijn woning in Ingooigem.

Meer lezen

Vorig jaar sloeg de Koksijdse jeugdraad een nieuwe weg in. En een nieuwe weg betekent ook een nieuwe voorzitter. Tij-dingen ging langs bij Jasper Vandewalle, sinds kort de trotse trekker van een vat jong geweld. 

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Greta Cambier kreeg de fakkel in september en gaf die door aan Martine Miniot.

Meer lezen

Van vrijdag 21 oktober tot zondag 23 oktober schitteren de leerlingen van de Stedelijke academie voor Podiumkunsten Westhoek (StAPWest) op de planken van cultuurcentrum CasinoKoksijde met de musical Zonnewacht & Maneraad. Al meer dan een jaar zijn de voorbereidingen bezig onder leiding van leerkrachten Inge Stock en Cindy Schrijvers. De redacteurs van Tij-dingen gingen langs om onze zangstem te testen.

Meer lezen

Motiveren van jeugdsporters is een kunst. Een kunst die je kan leren. Onze Koksijdse (jeugd)clubs zijn gedreven en schakelden daarom M-factor in. Door in te zetten op een inspirerend clubleven voor trainers, sporters en hun ouders, brengen ze sporters tot volledige ontplooiing.

Meer lezen