Aan evenementen geen gebrek in Koksijde deze zomer. Je vervelen? Dat is geen optie.

zaterdag 1 en zondag 2 juli, Koksijde

BK Kunstvliegen – Belgisch kampioenschap luchtacrobatie Koksijde (BOACK) en airshow (10-18 uur) - gratis na (verplichte) registratie op www.westaviationclub.be (parking kost 5 euro per voertuig). Je leest meer in Tij-dingen juni. 

woensdag 5 juli, Koksijde

Opendeur Luchtmachtbasis  (13-17 uur) met vliegdemonstratie van o.a. NH90, F16, The Red Devils en A109

Bezoekers krijgen een beeld van de federale en regionale diensten (politie, brandweer). Er vinden vliegdemonstraties plaats, bv. van de NH90 (search and rescue), F16, Red Devils en A109. Ook het geluid van de echte koning van de zee ontbreekt niet: de ex-Belgische Sea King RS02, is van de partij. Met de organisatie van dit evenement steunt Defensie het goede doel: vzw Fonavibel (het nationaal hulpfonds voor slachtoffers van het Belgische vliegwezen). Maak kans op een luchtdoop en kom langs naar de opendeurdag. De toegang is gratis, parking kost 5 euro. Meer info op Facebook: volg Basis Koksijde.

dinsdag 11 juli, Zeedijk Oostduinkerke

Vlaanderen Feest!  (vanaf 21.30 uur) met optreden van Dries en de Belgen. Aansluitend is er vuurwerk.

donderdag 14 juli, Grardplein Sint-Idesbald

Bal Populaire (vanaf 19.30 uur) op de Franse feestdag: o.a. Jo Lemaire (21 uur) met liveband (gratis)

 • 19.30-20.30 uur: DJ Piet
 • 20.30-21 uur: Grand café chantant met Jean van Lint
 • 21-22 uur: Jo Lemaire met liveband
 • 22-23 uur: DJ Piet

zaterdag 15 en zondag 16 juli, Wulpen

Wulps Weekend: Landelijk Feest & veeprijskamp met kinderanimatie (zaterdag)
Aperitiefconcert, kippenfestijn en straattheater. (zondag)

Nog niets op de agenda staan tussen 14 en 17 juli? Dan moet je zeker naar het Wulps Weekend! De organisatoren puzzelden een goed gevuld programma in elkaar. Optredens, straatanimatie, een quiz, een BBQ, een kippenfestijn. Op zaterdag 15 juli vindt het Landelijk Feest plaats. Naast de kinderanimatie en de kermiskraampjes is er ook een gezellige ambachtenmarkt. De moeite dus!

dinsdag 18 juli, Ster der Zee

Belgian Beers Festival (16.30-22.30 uur), Belgische bieren én muziek eisen alle aandacht op. Dean, Louise (winnares The Voice), Pauline, Belle Perez en 2 Fabiola zorgen voor ambiance. Drink een frisse pint aan de bierstanden.

vrijdag 21 juli, Koksijde

Nationale feestdag, Te Deum en optocht

zaterdag 5 en zondag 6 augustus, site Ten Bogaerde

West Coast Cup (start: 9 uur), schoonheidswedstrijd voor Arabische volbloedpaarden uit meer dan tien landen. Gratis. Op zondag (14 uur) is er een Jack Russell Race (inschrijven ter plaatse). Om 16 uur komen de paardenvissers, 's avonds BBQ je op het zonneterras. Facebook: West Coast Cup

zondag 13 augustus, Oostduinkerke-Dorp

Rommelmarkt (6 tot 17 uur)

zaterdag 19 augustus, Zeelaan Koksijde

Braderie Cocktail- en Shoppingparty (10-18 uur)

Sint-Idesbald zingt (vanaf 19 uur) met een liveband, om 20.30 uur is er een massazangspektakel. Het publiek is de ster van de avond. Nadien volgt een spetterend vuurwerk.

dinsdag 22 tot vrijdag 25 augustus

Wandeltocht Vierdaagse van de IJzer met op maandag een openingsmoment (17 uur, Astridplein)
Aftrap 50e Vierdaagse op dinsdag (8 uur, plein Sint-Niklaaskerk), www.vierdaagse.be

Haal de stapschoenen maar van onder het stof voor de 50e editie plaats van de Vierdaagse. Net zoals vorige jaren maak je stevige wandelingen aan onze kust en in de Westhoek. Is vier dagen te veel? Kies zelf welke dagen je (niet) stapt en hoeveel km. Elke dag biedt de organisatie wandelingen aan van 8, 16, 24 en 32 km. Voor G-sporters zijn er alternatieve routes. Het parcours is voor rolstoelen en buggy’s toegankelijk.

 • Openingsplechtigheid op maandagavond 21 augustus
  Het startevent vindt plaats om 18 uur op het Astridplein. De paardenvissers, mee aan de oorsprong van de vierdaagse, begeleiden de prominenten van de Zeedijk tot aan het monument van de gesneuvelden aan de Sint-Niklaaskerk.
 • Aftrap Vierdaagse van de IJzer in Koksijde op dinsdag 22 augustus
  Stap samen met duizenden andere wandelaars de eerste wandeldag in van de Vierdaagse van de IJzer. Het start- (8 uur) en aankomstpunt van de eerste dag  is het plein voor de Sint-Niklaaskerk. Mis zeker de demo's parachutespringen niet op het strand van Sint-Idesbald.
 • Schrijf je in via www.vierdaagse.be. Geen zin om mee te stappen? Kom dan zeker langs in het tentenkamp (Tepelhoornstraat). Geniet elke avond van een lekker drankje of een liveoptreden

vrijdag 25 augustus, Ster der Zee (Koninginnelaan-Prof. Blanchardlaan-Zeedijk)

International K9-Day: samenkomst politie, douane, defensie en civiele veiligheid met o.a. hondendemo's

Deze dag is een gratis belevingsdag in het teken van hulpverleningshonden en hun begeleiders. Het evenement ontving vorig jaar 300 honden van politie, defensie en douane. Snuif de adrenaline op tijdens de demonstraties op het strand, breng een bezoek aan het veiligheidsdorp waar je kennismaakt met alle veiligheidsdiensten en geniet van de randanimatie voor jong en oud.

Lees verder onder de afbeelding.

Bewonder vliegtuigen op 1 en 2 juli (BK Kunstvliegen) en 5 juli (Opendeur Luchtmachtbasis).

Collectieve polonaise dankzij Lotto's muziekshows

De jaarlijkse outdoorzomertour is terug. Op het programma: optredens van diverse Belgische topartiesten. Tussen de concerten door volle bak ambiance en wedstrijden. Noteer alvast 25 juli (Sint-Idesbald), 8 augustus (Koksijde) en 17 augustus (Oostduinkerke) Dan zorgen Pauline, Wim Soutaer, Sylver, Luc Steeno, Cookies & Cream, Dean en Willy Sommers voor zomerse ambiance.

Internationaal Orgelfestival

Het Orgelfestival van Koksijde stelt de top van de internationale orgelscène voor in de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk. Wanneer? Op maandag 3, 10 en 17 juli, 7 en 21 augustus. Aanvang telkens om 20 uur. Organisatie: Orgelkring Koksijde.

De prachtige modernistische Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk beschikt over een indrukwekkend concertorgel en is de ideale setting voor het Internationaal Orgelfestival. Tijdens de voorbije tien jaar bouwde de Orgelkring van Koksijde een stevige reputatie op. Ook voor de editie van 2023 verwelkomen we kleppers in onze gemeente.

 • 3 juli: Colin Andrews (VS)
 • 10 juli: The Nordic Orlando – Abram Bezuijen (Noorwegen) & JeeYoung Park (Kroatië)
 • 17 juli: Pedro Alberto Sánchez (Spanje)
 • 7 augustus: Stefano Pellini (Italië)
 • 21 augustus: Jan Vermeire & Dorian Gheorghilas (Roemenië)

Er brandt een vuur diep in ons: Koksijde knettert

 • dinsdag 11 juli: Oostduinkerke, Vlaanderen Feest – vuurwerk  
 • vrijdag 21 juli: Koksijde, Nationale Feestdag – vuurwerk  
 • zaterdag 19 augustus: Sint-Idesbald Zingt – vuurwerk  
 • 28 oktober: Sint-Idesbald – Halloween vuurspektakel en vuurwerk
 • 30 december: Oostduinkerke, Sylvestervuren – vuurspektakel en vuurwerk
 • 31 december: Sint-Idesbald, van Oud naar Nieuw – vuurwerk 
 • 10 februari 2024: Oostduinkerke, Knuffelduik– vuurwerk 

Avondmarkten

Gezellig langs de kraampjes kuieren terwijl je geniet van de ondergaande zon? Avondmarkten zorgen voor een aparte sfeer en zijn onlosmakelijk met de zomer verbonden. Telkens van 16 tot 22 uur. 

 • donderdag 6 juli in Sint-Idesbald
 • donderdag 13 juli in Groenendijk
 • zaterdag 15 juli in Koksijde-Bad
 • donderdag 3 augustus in Sint-Idesbald
 • zaterdag 5 augustus in Koksijde-Bad
 • donderdag 10 augustus in Groenendijk
 • donderdag 24 augustus in Oostduinkerke-Bad