Café Leopold, oorspronkelijk van Jérôme Chieu, is één van de weinige oude herbergen uit Oostduinkerke-Dorp. Het veroverde zijn plek na de Tweede Wereldoorlog.

De gevel onderging in de loop der jaren verschillende facelifts en veranderde regelmatig van uitbater. Miranda Callens en Dimitri Callewaert baatten het café uit van 2018 tot 2020. Dimitri wordt op 18 februari gekroond tot de nieuwe Prins Carnaval van Oostduinkerke. Nu baten Lindsey en Bjorn dit etablissement uit.

Tij-dingen: Is de kroegentocht op carnaval één van de topavonden?

Miranda Callens: "Carnaval leeft sowieso bij ons. Ik was zelf nog jeugdprinses in Veurne en ook mijn zoon en dochter hebben carnaval in hun bloed zitten. Tijdens de laatste kroegentocht in 2020 kwam Focus-WTV nog langs om te filmen. De stoet kon toen niet uitrijden door het stormachtige weer, maar de kroegentocht ging wel door. Mijn man Dimitri is nu gekroond tot Prins Carnaval. De cirkel is rond."

T-d: Hoe lang hield je café Leopold open?

Miranda: "Van 2018 tot 2020. De coronaperiode zorgde ervoor dat we moesten sluiten. Jammer, want ik hou echt wel van het horecaleven. Het zit ook in mijn bloed. Mijn mémé en pépé hielden een café open in Veurne, in de Handboogstraat. Margriet Popeye was een bekende naam in het Veurnse. Sinds kort werk ik bij Chateau Briand in Oostduinkerke."

T-d: Heb je goede raad voor wie in je voetsporen wil treden?

Miranda: "Het is moeilijk nu voor starters. Zeker als het puur om een café gaat. Veel goede raad kan ik jammer genoeg niet geven."