Het Rode Kruis zet zich in voor kwetsbare mensen. Zo kan je elke drie maanden bloed geven in onze gemeente. Die organisatie is mogelijk dankzij vrijwilligers Dany Mommaerts en Reggy Vanhove. Ze kwamen langs in het gemeentehuis voor een gesprek. Ook Patrick Sercu was van de partij, hij is planningsverantwoordelijke van vrijwilligers (hulpdiensten) op evenementen.

Meer lezen

Scrabbleclub Coxhyde bestaat 45 jaar en is uitgegroeid tot een begrip aan de Westkust. Elke donderdag komen deze lokale letterkunstenaars samen in 't Oud Schooltje. Tij-dingen sprak met voorzitter Kristof D'Hondt (47) en secretaris Dominique Coene (64). "We zijn competitief ingesteld, maar we tonen respect voor beginners."

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde.

Meer lezen

De kerstperiode. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken: twinkelende lichtjes, dennengeur en knisperend haardvuur. Gezelligheid troef. Denk er wel aan dat niet iedereen een groot sociaal netwerk heeft en dan doet een bezoekje wonderen. Laat ons ook de studenten niet vergeten die met hun neus tussen de boeken zitten de komende weken.  

Meer lezen

Erik Devos – oud-directeur van de gemeenteschool van Koksijde – is al 50 jaar de stem van de sint-maartensstoet. Sinte Moarten, koeken en toarten galmt al een halve eeuw door de straten van Koksijde-Dorp op 10 november. Van 1973 tot nu miste hij geen enkele editie.

Meer lezen