De wielerwedstrijden Bredene Koksijde Classic en Youngster Coast Challenge zorgen voor een nieuwe koershoogdag in onze gemeente.

Meer lezen

Noteer 12, 13 en 14 mei in je agenda! Tijdens deze conventie stelt de Australiër Glenn Ceresoli zijn veertig jaar ervaring als gecertificeerde Senior Iyengar Yoga-leraar ter beschikking. 

Meer lezen

Deze maand vinden er veel sportieve evenementen plaats in onze gemeente. Supporters op post!

Meer lezen

Onze Bredene Koksijde Classic heeft een mooie plek veroverd op de voorjaarskalender. De koers vindt vlak voor de voorjaarsklassiekers plaats en dan is de honger in het wielerpeloton het grootst. Iedereen wil zijn tanden vastzetten in deze wedstrijd en met een overwinning de rest van het voorjaar inrijden. Tij-dingen sprak met Bert Pattyn, voorzitter van Bredene Koksijde Classic.

Meer lezen

Je kan kiezen tussen 13 en 22 km. Schrijf je in als deelnemer van Think Pink en steun het goede doel. Doe mee!

Meer lezen

De dertigjarige Ruben Berteloot werd vorig jaar Belgisch kampioen in verschillende zwemdisciplines bij de Masters. Masterzwemmen is competitiezwemmen voor volwassenen die minimum 25 jaar oud zijn. Vooraleer de pandemie losbrak, nam Ruben zelfs al deel aan het WK in Boedapest. Inwoners kennen hem ook als redder van de posten Sint-Idesbald, Hoge Dijk en vooral Koksijde-Centrum. Eind januari werd Ruben gehuldigd in het gemeentehuis voor zijn topprestaties. Genoeg gespreksstof dus voor een babbel met deze waterrat.

Meer lezen

Jilke Michielsen is een jonge (16) renster uit Oostduinkerke. Ondanks die prille leeftijd hangen er al een paar Belgische medailles rond haar hals. Op 31 juli snelde ze in Brasschaat naar de overwinning bij de nieuwelingen en eind december graaide ze twee Belgische driekleuren mee op de piste in Gent (puntenrit en omnium). De redactie van Tij-dingen sprong zelf op de fiets voor een flitsend interview.

Meer lezen

Toby Vandewoude maakte net als Remco Evenepoel de overstap van voetbal naar wielrennen. Een keuze die hij noodgedwongen moest maken door knieproblemen. Maar deze jonge Oostduinkerkenaar bleef niet met knikkende knieën achter en koos resoluut voor het wielrennen. Op 5 januari reed hij nog mee in onze Duinencross (bij de U17). De redactie dook het veld in, niet voor een moddergevecht, maar voor een moddergesprek.

Meer lezen

Skeeleren is trending. Het is goed voor de conditie en je beenspieren. Het is bovendien de perfecte sport om te beoefenen met je beste vriend(in).

Meer lezen

Wist je dat er in mei een yogaconventie plaatsvindt in onze gemeente? Elke dinsdag geeft Shirley Tyteca pralayayoga in Koksijde-Dorp en je kan ook mukta tantra yoga volgen. 

Meer lezen

Indoorcurling is een precisiesport die lijkt op bowls (precisiesport waarbij je afgeplatte ballen of bowls zo dichtbij een kleinere bal rolt), petanque en bocce (Italiaanse variant die lijkt op petanque),

Meer lezen

In 2023 viert BBC Koksijde zijn vijftigste verjaardag en om dat te vieren werd een delegatie gehuldigd in het gemeentehuis. De redactie van Tij-dingen strikte voorzitter Els Vannecke en secretaris Erik Degraeuwe voor een gesprek. "Onze damesploeg was de beste van België in de eerste helft van de jaren 80."

Meer lezen

De eerste editie van het Sportforum was een schot in de roos. Hockeytopper Félix Denayer was toen van de partij. Deze keer is Ann Wauters de centrale gaste, jarenlang het uithangbord van het Belgische vrouwenbasketbal.

Meer lezen

Kinderen vanaf de derde kleuterklas (tot en met het zesde leerjaar) zijn op woensdag 15 maart welkom voor een gratis dansinitiatie.

Meer lezen