Ken je de Ketnet-serie Mush-Mush & de zwammetjes? De regisseur is Joeri Christiaen en hij heeft roots in Oostduinkerke. Ondertussen werd de populaire reeks genomineerd voor een International Emmy-Kids award (te vergelijken met de Oscars, maar dan voor televisie). Tij-dingen zocht Joeri (virtueel) op,.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde. Romeo Glorie kreeg de fakkel in september en gaf die door aan Tom Vandenbussche.

Meer lezen

Sarah Decadt en Heleen Loones maakten een kinderboek met cd. Het Schelpenvolkje is een hedendaags sprookje met kleine helden, vriendelijke meeuwen, kribbige krabben en wind in de zeilen. Sarah zorgde voor tekst en liedjes, Heleen maakte de illustraties. Kinderkoor Beau-re-mi zong speciaal vier nieuwe liedjes.

Meer lezen

Ine De Deken woont in onze gemeente en is klinisch psycholoog, burn-outexpert, bedrijfscoach en zaakvoerster van Centrum ViZit in Veurne. De auteur schreef Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out, een zelfcoachboek gebaseerd op de bestseller Sterker dan stress van gezondheidscoach Sonja Kimpen.

Meer lezen

Peter Vermeulen is tweedeverblijver en bracht als kind al zijn vakanties door in Koksijde. Zijn ouders hadden een caravan op de toenmalige camping Hoge Blekker. Samen met een Nederlandse auteur schreef Peter Vermeulen een bundel kortverhalen over autisme.

Meer lezen

Marc Wackenier schreef een boek over het rood ras en de daaraan verbonden jaarmarkten. Focus ligt op Alveringem, maar er is ook een link met onze gemeente.

Meer lezen