Tot 15 oktober kan je proeven in één van de deelnemende restaurants van de actie Zee van Smaak.

Meer dan 80 restaurants presenteren een uniek gerecht en 15 van die lekkere adresjes vind je terug op ons grondgebied.

De garnaal speelt deze keer de hoofdrol, in combinatie met de duurzame herfstvissen pladijs en schartong. Een professionele jury bekroonde 2 restaurants uit onze gemeente: Gregory Slembrouck en Cathy Verbeeke van The Eatery (Per Sea) eindigden op de 1e plaats, Bistronomie Eglantier werd 5e.

Het winnende gerecht van The Eatery

Het winnende gerecht van The Eatery.

Portret van de familie Wittevrongel, culinaire toppers van eigen bodem:

Video

Cédric Sorton (Oh Restaurant) finalist Eerste Kok van België 2025

Het houdt niet op, want op 17 november vindt de finale plaats van deze prestigieuze wedstrijd. Cédric Sorton liep school in Duinkerke en nam 2 jaar geleden Oh Restaurant over. Na een zwerftocht rond de wereld vormt hij een duo met zijn echtgenote Marine. Deze nominatie is nog straffer als je weet dat de overige 4 finalisten (sous)chefs zijn van sterrenrestaurants zoals Boury en Hof van Cleve.