Een bosje of boomgaard bij jou in de buurt aanplanten? Een buurttuin uitbreiden? Of een groen speelelement of vlindertuin aanleggen om de hoek?

Meer lezen

Op zaterdag 18 december vertrekken groepen wandelaars en lopers vanop de markt van Ieper om elk het eerste deel van één van de trajecten af te werken.

Meer lezen

Periodes van lange droogte wisselen af met hevigere regenval en geen van beiden zijn goed voor de teelten. Hoe wapent de landbouwer zich tegen het groter watertekort?

Meer lezen

Ter hoogte van de Bettystraat, in de duinen tussen Koksijde en Sint-André, ligt het Duinenhuis. Sinds 2005 is dit gebouw eigendom van gemeente Koksijde. Momenteel werken de diensten Archief, Cultuur en Erfgoed en Milieu en Duurzame Ontwikkeling aan een tentoonstelling over de geschiedenis van het Duinenhuis.

Meer lezen

Meeuwen maken deel uit van de kust. Door toenemende menselijke activiteit hebben we hun natuurlijke broedgebieden ingepalmd.

Maar een meeuw is slim en past zich aan.

Meer lezen

Aan onze kust vind je heel wat soorten. In een vorig artikel heeft de redactie er al een altijd uitgelicht. Deze keer grijpen een paar andere soorten hun kans. 

Meer lezen

Om die vraag te beantwoorden, moet je een onderscheid maken tussen bij ons overwinterende meeuwen en broedende meeuwen. Broedende meeuwen zijn een redelijk nieuw verschijnsel in Vlaanderen, terwijl je vroeger altijd wel overwinterende meeuwen langs onze kust zag.

Meer lezen