Sarah Decadt en Heleen Loones maakten een kinderboek met cd. Het Schelpenvolkje is een hedendaags sprookje met kleine helden, vriendelijke meeuwen, kribbige krabben en wind in de zeilen. Sarah zorgde voor tekst en liedjes, Heleen maakte de illustraties. Kinderkoor Beau-re-mi zong speciaal vier nieuwe liedjes.

Meer lezen

Danny Geryl gaf 35 jaar zwemtraining aan onze strandredders. Na de zeeproeven van afgelopen zomer geeft Danny de fakkel door. Vanaf 1 april 2022 gaat de voltijdse brandweerman-ambulancier met pensioen. Een gesprek. 

Meer lezen

Iedereen in Sint-Idesbald kent Bouba Bah als (vriendelijke) werkman. Samen met enkele mensen uit N'Dire in Guinee zorgde hij – dankzij de hulp van Aquaduin en Lokaal Bestuur Koksijde – ervoor dat er water uit de kraan stroomt in zijn geboortedorp.

Meer lezen

Vaccinatiecentrum Furnevent heeft er een drukke zomer opzitten. Bijna nergens denderde de vaccinatietrein zo snel als in Koksijde. Dat is deels dankzij Hélène Ingels, zij is sinds dit voorjaar werkzaam als centrumleider van het vaccinatiecentrum.

Meer lezen

Er waait een nieuwe voetbalwind in onze gemeente. KV Koksijde-Oostduinkerke treedt dit seizoen met ambitie aan in vierde provinciale. Dat zal zonder aanvalsleider Karel Ternier (36) zijn. Na ruim 12 jaar bij KVV Coxyde en KVKO ruilt hij zijn voetbalschoenen in voor tennis- en loopschoenen. Een terugblik op een prachtig parcours.

Meer lezen

Pieter Toebaert is de algemeen directeur van KMLP/Floraliën, de organisatie achter de Gentse Floraliën. Dit jaar werkt hij samen met onze gemeente om Koket Koksijde uit te laten groeien tot een bloemenfestival.

Tij-dingen ging bij Pieter langs om de sfeer op te snuiven.

Meer lezen

Auteur Maarten Morel schreef een nieuw boek met als intrigerende titel Generaties. Een verhaal over het belang van familiale waarden. Generaties is al het vierde werk van de auteur. Zijn eerdere boeken? Handleiding voor een boeiend bestaan, Elena’s reis en Huidhonger en Hartenpijn. Tij-dingen zocht Maarten op.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde. Christopher Loose kreeg de fakkel in juni en gaf die door aan Romeo Glorie.

Meer lezen

Wist je dat Elvis Peeters het pseudoniem is voor het schrijversduo Jos Verlooy en zijn vrouw Nicole Van Bael? 

Meer lezen

Sinds de opgraving van potvis Valentijn verblijft het skelet aan de UGent, campus Merelbeke. Daar onderzoeken professor Pieter Cornillie en zijn team de beenderen. Waarom? Ze bereiden die voor om Valentijn tentoon te stellen in de nieuwe vleugel van het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Tij-dingen polste bij de professor naar een stand van zaken.

Meer lezen

In de uitgestrekte zandvlakte van de Schipgatduinen liggen felgekleurde speelballen. Een gele golfbal naast een roze tennisbal. Wat verderop ook blauwe, rode en groene volley-, basket- en strandballen. Het lijken er ontelbaar veel.

Meer lezen